Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Виконавчий директор МФКР з візитом у Київ, аби засвідчити підтримку та оголосити про намір залучити 1 млрд. дол. в партнерстві з приватним сектором

Виконавчий директор МФКР з візитом у Київ, аби засвідчити підтримку та оголосити про намір залучити 1 млрд. дол. в партнерстві з приватним сектором

Включно з наміром мобілізувати 250 млн. дол. на розвиток малого бізнесу в Україні

Київ, Україна – Цього тижня виконавчий директор американської Міжнародної фінансової корпорації розвитку (МФКР) Скотт Нейтан перебуває з візитом в Україну для поглиблення співпраці з місцевою бізнес спільнотою та для проведення зустрічей з урядовцями. Разом з Прем‘єр-міністром Денисом Шмигалем, Послом США в Україні Бріджет Брінк в Американській торговельній палаті в Україні Скотт Нейтан оголосив про намір МФКР мобілізувати 250 млн. дол. цього року для українських банків для збільшення обсягів кредитування малого бізнесу, а також тимчасово делегувати команду з Вашингтону в Україну, аби допомогти з пошуком позичальників та промотувати інвестиції в технологічний сектор та сектор охорони здоров’я.

«Приватний сектор демонструє свою стійкість та має сприяти залученню інвестицій в розвиток України», - зазначив Скотт Нейтан. «Сьогодні я в Києві, бо ми прагнемо почати інвестувати вже зараз, аби допомогти українському бізнесу продовжувати розвиватись попри винятково складні обставини. Я переконаний, що кошти МФКР дозоляти мобілізувати понад 1 млрд. дол. приватного капіталу для підтримки економіки України. МФКР націлена на реалізацію високоякісних проєктів за найвищими стандартами в найближчі місяці і роки в Україні».

В ході свого візиту Скотт Нейтан разом з Послом США в Україні Бріджет Брінк провів зустрічі з Першим віце-прем'єр-міністром - Міністром економіки Юлією Свириденко та Першим віце-прем'єр-міністром - Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури Олександром Кубраковим. В розмові з Першим віце-прем'єр-міністром Юлією Свириденко Скотт Нейтан обговорив поглиблення співпраці між USAID та Міністерством економіки в рамках інвестиційної ініціативи Advantage Ukraine. Під час зустрічі з Першим віце-прем'єр-міністром Олександром Кубраковим Скотт Нейтан засвідчив намір МФКР продовжувати допомагати Україні та окреслив заходи, які вживає МФКР для залучення інвестицій в Україну.

В Американській торговельній палаті в Україні Скотт Нейтан оприлюднив два листи про наміри про пошук і залучення нових інвестицій. По-перше, МФКР починає співпрацю з Horizon Capital задля підтримки електронної комерції, фінтех та технологічних бізнесів в Україні та Молдові. По-друге, МФКР вивчає можливість розширення мережі клінік Добробут в Києві, які займаються діагностикою, післяопераційним супроводом, реабілітацією та протезуванням.

По закінченню заходу в Американській торговельній палаті в Україні Скотт Нейтан разом з членами делегації віддали шану загиблим, відвідавши Стіну пам'яті загиблих за Україну, та поклали квіти разом з Послом США в Україні Бріджет Брінк.

Опісля відбувся круглий стіл з керівниками українських банків, де обговорювали виділення 250 мдн. дол. для кредитування бізнесу. Впродовж зустрічі Скотт Нейтан обговорив з керівниками українських банків виклики, з якими їм доводиться мати справу в поточних умовах, та як кошти  МФКР можуть допомогти їм підтримувати маленькі бізнесу на плаву, забезпечувати робочі місця та сприяти розвитку економіки. Скотт Нейтан також зустрівся з представниками енергетичного сектору, зосередившись на питаннях відновлення та забезпечення безперебійної роботи мережі, вкрай необхідної для відновлення економічної активності та забезпечення економічного розвитку.

Сьогоднішнім зустрічам та новинам передував візит Скотта Нейтана у Львів в грудні 2022 року, в ході якого він анонсував перші дві інвестиційні програми МФКР з початку війни в Україні. У Львові Скотт Нейтан зустрівся з представниками бізнес спільноти для обговорення виділення коштів Банку Львів на кредити малому та середньому бізнесу. Після зустрічі зі студентами та викладачами МФКР анонсувала виділення коштів Українському Католицькому Університету для забезпечення належного навчального процесу в ході війни. Під час свого візиту Скотт Нейтан підкреслив беззаперечну та непохитну підтримку Сполученими Штатами України та роль МФКР у економічній відбудові, а також важливість дотримання Україною високих економічних стандартів та курсу на впровадження реформ.


Американська Міжнародна фінансова корпорація розвитку (МФКР) співпрацює з приватним сектором в цілях фінансування найбільш загрозливих викликів, перед якими сьогодні постають країни, що розвиваються. Ми інвестуємо у проєкти у різних секторах, зокрема в енергетику, охорону здоров’я, критичну інфраструктуру та технології. МФКР також надає фінансування малому бізнесу та жінкам-підприємицям задля стимулювання створення робочих місць в країнах з ринками, що формуються. Інвестиції МФКР відповідають високим стандартам та враховують необхідність захисту довкілля, захисту людських прав та прав на працю.

Офіційні постачальники послуг