Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

VEON вітає колишнього держсекретаря США у Раді директорів Київстар

Амстердам, 14 листопада 2023 – VEON Ltd. (NASDAQ: VEON, Euronext Amsterdam: VEON), глобальний оператор цифрових комунікацій, який надає конвергентний зв‘язок та онлайн-послуги, оголошує, що колишній держсекретар США Майк Р. Помпео приєднається до Ради директорів Київстар, українського дочірнього підприємства VEON, як незалежний невиконавчий директор. Секретар Помпео приєднується як партнер Impact Investments, щойно створеної в США стратегічної та фінансової консалтингової та інвестиційної фірми, яка прагне розвивати довгострокові партнерські відносини з провідними світовими компаніями в різних галузях і регіонах.

Крім того, генеральний директор VEON Group Каан Терзіоглу призначений головою Ради директорів Київстар.

Ці зміни у Раді директорів Київстар є відображенням відданості VEON Україні, відродженню та відбудові країни. Як було оголошено раніше, VEON інвестує в Україну 600 мільйонів доларів США протягом наступних трьох років та ініціює запуск програми «Invest in Ukraine NOW» («Інвестуйте в Україну ЗАРАЗ»), запрошуючи інші міжнародні компанії взяти участь у відбудові України. Зобов’язавшись надавати послуги в Україні, VEON вийшла з росії, оголосивши про завершення угоди 9 жовтня 2023 року.

«VEON зробила чіткий вибір – служити Україні через свою дочірню компанію Київстар, чиї герої підтримували зв’язок між Україною й українцями в найтемніші дні війни. І вона продовжує служити Україні, підтримуючи доступність мобільної мережі на рівні  94%, — сказав Каан Терзіоглу, генеральний директор VEON Group і Голова правління Київстар. – Я радий вітати держсекретаря Помпео в Наглядовій раді цієї зіркової компанії, яка має потужну підтримку наших стейкхолдерів у США. Ми з нетерпінням чекаємо на знання та досвід, які секретар Помпео передаватиме компанії Київстар як активний і незалежний невиконавчий член Правління Київстар».

«Я з гордістю приєднуюся до VEON і Київстар у їхній надзвичайній службі народу України, наданні такого необхідного зв’язку та цифрових послуг у сферах здоров’я, навчання, розвитку бізнесу та розваг. Я також вітаю материнську компанію Київстар VEON за її лідерство в інвестуванні в Україну, її власну довгострокову відданість та ініціативу «Інвестуйте в Україну ЗАРАЗ», – сказав Майк Помпео, колишній держсекретар США та незалежний невиконавчий директор Київстар. – Саме завдяки приватному підприємництву й інвестиціям Україна забезпечить своє економічне майбутнє й успіх, і я з нетерпінням чекаю на можливість зробити свій внесок у ці гідні похвали зусилля».

«Я маю честь вітати пана Помпео на посаді незалежного невиконавчого директора Ради директорів Київстар ,що є потужним сигналом нашої відданості покращенню інвестиційного клімату в Україні. Це призначення підкреслює ключову роль нашої материнської компанії VEON та її непохитну відданість прогресу в українському цифровому ландшафті», – сказав Олександр Комаров, президент Київстар.

Секретар Помпео є партнером фонду Impact Investments, щойно створеної в США стратегічної та фінансової консалтингової та інвестиційної фірми, яка надає послуги  з консультування, інвестування і партнерства із провідними світовими стратегічними компаніями в різних галузях і регіонах. Фонд Impact буде підтримувати керівництво Київстар та його материнську компанію VEON в низці ключових стратегічних ініціатив в Україні.

Секретар Помпео обіймав посаду 70-го держсекретаря США з 2018 до 2021 року і шостого директора Центрального розвідувального управління з 2017 до 2018 року. Секретар Помпео також представляв штат Канзас у Палаті представників США з 2011 до 2017 року та був генеральним директором Thayer Aerospace з 1996 до 2006 року. Він закінчив Військову академію США у Вест-Пойнт і отримав ступінь доктора права Гарвардської школи права.


Довідка про Київстар

Київстар – найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на червень 2023 року обслуговував 24,1 млн абонентів мобільного зв’язку та понад 1,1 млн абонентів «Домашнього інтернету». Компанія надає послуги з використанням широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G, Big Data, Cloud solutions, сервіси для кіберзахисту, цифрове ТБ та ін. Київстар допомагає абонентам, суспільству та країні долати складнощі воєнного часу. Від початку повномасштабної війни компанія виділила 1,4 млрд грн на підтримку ЗСУ, суспільства, абонентів. Єдиний акціонер Київстару – міжнародна Група VEON. Акції Групи знаходяться на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар 25 років працює в Україні та визнаний найбільшим платником податків на телеком-ринку, кращим роботодавцем і соціально відповідальною компанією. Додаткова інформація: pr@kyivstar.net, www.kyivstar.ua

Про VEON

VEON — оператор цифрових комунікацій, який надає конвергентне підключення та цифрові послуги майже 160 мільйонам клієнтів. Працюючи в шести країнах, де проживає понад 7% населення світу, VEON змінює життя за допомогою технологічних послуг, які розширюють можливості людей і стимулюють економічне зростання. Штаб-квартира VEON розташована в Амстердамі, її акції розміщені на фондових біржах NASDAQ і Euronext. Для отримання додаткової інформації відвідайте: https://www.veon.com.

Офіційні постачальники послуг