Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Вдвічі більше українців стали користуватись мобільним гаманцем

За результатами першого півріччя 2020 року загальна кількість користувачів мобільного гаманця SharPay зросла на 104% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Популярність оплати з мобільного рахунку зростає – за останній рік кількість платіжних операцій, проведених в додатку SharPay, зросла на 38%. Оборот цього виду розрахунків збільшився на 63% за рік.

Збільшився і середній чек – в червні 2020 року він становив 466 грн, що на + 23% вище середньої суми чека в перші шість місяців минулого року.

За сумою транзакцій лідирують банківські та фінансові послуги, які займають 69% усього обсягу транзакцій, за ними йдуть телеком-послуги із часткою 20%, а ігри та програми складають 9% від усієї суми розрахунків. Аналогічний порядок категорій прослідковується й за сумою середнього чеку. А от за кількістю транзакцій ці три категорії ділять між собою популярність більш рівномірно. 47% клієнтів спрямовує свої мобільні кошти на оплату банківських та інших фінансових послуг, 20% сплачують за телеком-послуги за допомогою мобільного гаманця, а 19% розраховується мобільними коштами за ігри та програми.

Найпопулярнішою послугою серед фінансових сервісів став переказ грошей з мобільного рахунку на банківську карту.

SharPay (раніше – Vodafone Pay) працює з 2017 року. Це сервіс із широким функціоналом, який включає як оплату банківською картою, так і платежі з мобільного рахунку, можливість переказати кошти з картки на картку, бонусну програму, оплату різних послуг, у тому числі комунальних. Це максимально універсальний сервіс. У користувачів сервісу може бути кілька карт різних банків – усі вони можуть співіснувати в мобільному гаманці. Клієнт може користуватися iPhone або смартфоном на базі Android, або навіть будь-яким іншим українським оператором – будь-хто може користуватися SharPay. Зараз компанія активно працює над розширенням можливостей сервісу, в тому числі, платіжних.

Офіційні постачальники послуг