Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Україна: Полегшення умов отримання дозволів на роботу для іноземців

15 жовтня 2022 року набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном" № 2623-IX від 21 вересня 2022 року (надалі - "Закон"), який спростив процедуру видачі та продовження дії дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

Ключові зміни

  • Мінімальний рівень заробітної плати іноземцям знижено до рівня мінімальної заробітної плати громадян України.
  • Встановлюється моніторинг сплати роботодавцями єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за найманих працівників-іноземців шляхом обміну даними між Державною службою зайнятості та Пенсійним фондом України.
  • До переліку документів, що подаються для отримання дозволу на працевлаштування, додано додаткові категорії документів.
  • Збільшується плата за видачу або продовження дії таких дозволів.
  • Видача та продовження дії дозволу на застосування праці громадян Російської Федерації, Республіки Білорусь, та інших держав, визнаних такими, що становлять загрозу національним інтересам України, потребує погодження із Службою безпеки України.

Рекомендуємо роботодавцям враховувати ці законодавчі зміни при прийнятті рішення щодо працевлаштування іноземних громадян в Україні.

Офіційні постачальники послуг