Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Україна піднялася в глобальному рейтингу швидкості інтернету, а Київстар отримав нагороду Ookla за кращу якість мережі

Cвітовий лідер у сфері інтернет-тестування вчетверте відзначив Київстар, як лідера за швидкістю мобільного інтернету в Україні. Такі результати оприлюднила компанія Ookla, якій належить сервіс вимірювання швидкості інтернету Speedtest.

Середня швидкість завантаження даних у мережі Київстар була понад 31 Мбіт/с. Це підтвердили результати більш ніж 1 млн тестів у додатку Speedtest, які українські користувачі робили в другому півріччі 2021 року. Ці данні доповнюють аналогічне дослідження в першому півріччі, коли Київстар також був відзначений, як оператор з найбільшою середньою швидкістю мобільного інтернету.

Крім того, Київстар отримав найвищий показник Coverage Score в додатку Speedtest, набравши 623 бали. Це майже на 30% перевищує показник найближчого конкурента, який мав 488 балів. Ця оцінка якості покриття визначається шляхом аналізу кількості місць, де оператори надають свої послуги, та якості мобільного зв’язку в кожному з цих місць.

Більше деталей про нове дослідження можна знайти за посиланням.

«Надавати клієнтам якісний сервіс – це марафон, де ти повинен показувати стабільно хороші результати, постійно розвиватися. Вчетверте отримувати відзнаку за кращу швидкість інтернету, а тепер ще й за найліпше покриття, – доказ наших зусиль. І їх можна легко підрахувати: більше 90% населення вже має доступ до 4G, понад 5 млрд гривень ми інвестували лише минулого року у сучасні технології, тисячі маленьких сіл отримали сучасний мобільний інтернет», – коментує результати Speedtest Awards Олександр Комаров, президент компанії Київстар.

Цікаво, що  протягом минулого року Україна також значно покращила свої позиції в  Speedtest Global Index – глобальному рейтингу швидкості мобільного інтернету від Ookla. Наша країна піднялася у рейтингу одразу на 15 позицій, з 77 місця в січні 2021 на 62 позицію в січні 2022 року. Україна була вище в рейтингу, ніж Ірландія, Ізраїль, Казахстан та багато інших країн.

Зростання середньої швидкості мобільного інтернету в Україні пов’язане зі збільшенням кількості 4G-користувачів, вважають в мобільного оператора. Лише в мережі Київстар більш ніж 12 млн абонентів, які регулярно користуються 4G-інтернетом.

Офіційні постачальники послуг