Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Україна наближається до відкриття ринку азартних ігор

Україна наближається до відкриття ринку азартних ігор

Український уряд продовжує займатися розробкою та прийняттям законодавства про гральний бізнес, яке є необхідними для відновлення українського ринку азартних ігор. Після того як Закон України "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор" набув чинності у серпні 2020 року, уряд здійснив такі ключові кроки:

  • У вересні-листопаді 2020 року Кабінет Міністрів України створив Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей та призначив її членів. Наразі комісія активно займається розробкою нормативно-правових актів, пов’язаних з цією галуззю.
  • 17 грудня 2020 року Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей ухвалила Порядок видачі власнику приміщення дозволу, що підтверджує відповідність приміщення для організації та проведення азартних ігор у гральному закладі. Порядок набув чинності 22 січня 2021 року.
  • 30 грудня 2020 року Кабінет Міністрів України опублікував ліцензійні умови для організаторів азартних ігор, які:
    • передбачають ліцензійні умови для операторів онлайн- та офлайн-казино, залів гральних автоматів, онлайн-покеру та букмекерських компаній; та
    • деталізують порядок отримання ліцензій. Це означає, що тепер інвестори можуть подавати заяви на отримання ліцензій (за умови виконання вимог та, у деяких випадках, отримання інших дозволів, відповідно до вимог закону).
  • 2 лютого 2021 року Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей погодила видачу першої ліцензії в Україні відповідно до нового законодавства про азартні ігри.

Наразі, для забезпечення повного функціонування ринку азартних ігор необхідно також прийняти й інші підзаконні акти. Ці підзаконні акти включають ліцензійні умови для компаній, що надають послуги у сфері організації та проведення азартних ігор, технічний регламент щодо грального обладнання, перелік грального обладнання, що підлягає сертифікації, а також перелік організацій, що можуть здійснювати сертифікацію грального обладнання. На сьогодні це законодавство знаходиться у стані формування, і незабаром очікується його прийняття.

Офіційні постачальники послуг