Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

У проекті Smart Factory 5G проведені тести дронів

В рамках роботи над проектом Smart Factory 5G, компанія Drone UA, спільно з Vodafone Україна, ДТЕК та Ericsson, провела в 5G-демоцентрі Ericsson успішне тестування повної сумісності дронів з мережею 5G. Контроль дронів та обмін з хмарним сервером виконано за допомогою рішення Ericsson Dedicated Networks, що працює на мережі 5G Vodafone. Технології дронів з використанням 5G мереж будуть застосовуватися на підприємстві «Корум Світло Шахтаря».

Проведене тестування – черговий етап будівництва Smart Factory 5G на машинобудівному заводі «Корум Світло шахтаря» в Харкові. Як повідомлялося раніше, в рамках проекту розгортається приватна технологічна мережа (Private Network) зв'язку 5G, в яку будуть інтегровані мобільні пристрої, виробниче обладнання, різні керуючі пристрої та системи віддаленого й автоматизованого управління.

Технологічна 5G-мережа Ericsson дасть можливість автоматизовувати виробничі процеси. Вперше в Україні буде протестовано дистанційне керування, діагностика обладнання та будівель за допомогою дронів і камери 360°. Крім оптимізації виробничих процесів, запуск рішень підвищить рівень промислової безпеки – багато операцій  зможуть виконуватися віддалено, а своєчасний моніторинг –  попереджати можливі аварійні ситуації.

Всі відеоматеріали про Smart Factory 5G можна подивитися за посиланнями:

YouTube: https://youtu.be/zCXH68UqcNc

Про Vodafone

Vodafone – одна з найбільших світових телекомунікаційних компаній, що надає широкий спектр послуг, включаючи мобільний голосовий зв'язок, передачу даних, обмін повідомленнями, фіксований інтернет і кабельне телебачення. Оператор працює в 21 країні і має партнерські угоди з операторами 49 країн. Станом на 31 березня 2021 року Vodafone надає послуги більше 300 мільйонам абонентів мобільного зв'язку і 28 мільйону користувачів фіксованого інтернету та об’єднує більше 123 мільйонів IoT підключень. Більш детальна інформація на сторінці www.vodafone.com.

Vodafone Україна – провідна українська телеком компанія, яка надає послуги швидкісного інтернету 3G і 4G. Інвестиції Vodafone в період активного будівництва мереж швидкісного інтернету в 2015 році – 1 кварталі 2021 року перевищили 29,7 млрд грн.

Рекордні інвестиції дозволили забезпечити технологічне лідерство і розвивати нові технологічні послуги – Інтернет речей (IoT), технології та рішення для Smart City, аналітика великих даних, Фінтех послуги, хмарні сервіси. В Україні послугами Vodafone користуються 19 млн клієнтів.

Про ДТЕК (Corum Group)

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії –  13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

Corum Group – найбільший виробник гірничо-шахтного обладнання в Україні та входить до складу енергетичної компанії ДТЕК Енерго. Об’єднує машинобудівні підприємства «Корум Світло шахтаря», «Корум Дружківський машинобудівний завод», «Корум Шахтспецбуд» та Corum Repair. Ключові клієнти компанії –  14 найбільших видобувних холдингів, активи яких нараховують 150 шахт і кар’єрів. Техніка Corum працює на гірничодобувних підприємствах у 15 країнах світу.

Про компанію ERICSSON

Ericsson допомагає операторам використовувати всі можливості комунікаційних технологій. Компанія надає рішення і технології для мереж зв'язку, цифрові послуги, послуги з розширеної технічної підтримки та обслуговування мереж, а також підтримує розвиток нових напрямків бізнесу. Ми допомагаємо клієнтам створювати цифрові послуги, підвищувати ефективність бізнесу і знаходити нові джерела доходу. Інвестиції Ericsson в сервіси голосового зв'язку і мобільного широкосмугового доступу приносять користь мільярдам людей з різних країн світу. Акції компанії мають попит на біржі NASDAQ у Стокгольмі й біржі NASDAQ у Нью-Йорку. Більш детальна інформація доступна на сайті www.ericsson.com

Офіційні постачальники послуг