Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Сума податкових платежів «АрселорМіттал Кривий Ріг» за 5 місяців дорівнює річному бюджету Одеської області

Кривий Ріг, 9 червня 2021 р. У січні-травні 2021 року «АрселорМіттал Кривий Ріг» перерахував до бюджетів усіх рівнів майже 4,8 млрд грн податків і зборів – майже в 2 рази більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Цю суму можна порівняти з річним бюджетом цілої української області, приміром, Одеської. Із загальної суми податків і зборів понад 2,3 млрд грн надійшли до державного бюджету, 716 млн грн - до місцевих бюджетів. Крім того, компанія перерахувала майже 454 млн грн єдиного соціального внеску та 1,3 млрд грн податку на додану вартість при імпорті сировини та матеріалів.

У цьому році ситуація на світових ринках металопродукції та залізорудної сировини стабілізувалася, а покращення попиту та цінова кон'юнктура дозволили подвоїти податкові відрахування у порівнянні з січнем-травнем 2020 року. Основний приріст платежів за 5 місяців 2021 року забезпечує податок на прибуток (1,8 млрд грн) і рентна плата за видобуток залізної руди (216 млн грн). Також зросли платежі «АрселорМіттал Кривий Ріг» до місцевих бюджетів. Тут головним драйвером збільшення став податок на землю - приріст за 5 місяців становить 282 млн грн.

Сергій Плічко, фінансовий директор «АрселорМіттал Кривий Ріг»:

- Ми очікуємо, що позитивна тенденція щодо сплати податків збережеться до кінця року. Звичайно, це багато в чому залежить від ситуації на зовнішніх ринках. Ринок залізорудної сировини та металопрокату є циклічним. Періоди зростання та спаду постійно чергуються. Саме тому для компаній-виробників важлива підтримка з боку держави - збалансована політика оподаткування гірничо-металургійної галузі.

Довідка:

За 15 років роботи АрселорМіттал в Україні підприємство сплатило державі понад 75 млрд грн податків і зборів: до державного бюджету - 24 млрд грн, до місцевого бюджету - понад 10 млрд грн, ПДВ на імпорт - 29 млрд грн і єдиний соціальний внесок - 12 млрд грн. При цьому екологічний податок за цей період склав понад 2 млрд грн.

Офіційні постачальники послуг