Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Сorteva Agriscience виділила майже 2 800 000 грн на відновлення жіночого фермерства в Україні в рамках програми TalentA-2022

Компанія профінансує дев’ять проєктів, спрямованих на підтримку життєздатності жіночого бізнесу та соціальної допомоги громадам в подоланні наслідків війни

Міжнародна науково-дослідницька сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience оголосила  переможниць конкурсу проєктів жіночого фермерства в рамках освітньо-грантової програми «TalentA-2022. Антикрихкість». Corteva надала дев’ять грантів на загальну суму майже 2,8 млн грн на підтримку життєздатності власного бізнесу та соціальної допомоги громадам в подоланні наслідків війни в Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Черкаській, Одеській, Дніпропетровській, Львівській, Закарпатській та Харківській областях.

TalentA-2022 стала продовженням програми, яку Corteva реалізувала в Україні в 2020 та 2021 роках, та в умовах війни є одним з соціальних проєктів, що підтримуються компанією заради допомоги постраждалим українцям та відновлення фермерства з метою наближення Перемоги України. Її головною метою є допомога учасницям, задіяним в  сільськогосподарському виробництві, впоратись із наслідками трагічних подій, що відбуваються на території України, відновити та забезпечити життєздатність бізнесу, адаптуватись до нових реалій, управляти кризою і таким чином знизити ризики для продовольчої безпеки в громадах. Програма TalentA третій рік поспіль впроваджується компанією Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Церемонія нагородження відбулася 20 жовтня онлайн за участі першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького.

«Третій рік поспіль наше Міністерство підтримує освітньо-грантову Програму TalentA, ініційовану компанією Corteva Agriscience для українських жінок-фермерок із сільської місцевості. Слідом за нею почали працювати аналогічні проекти, але TalentA є унікальною – з огляду на поєднання теорії, практики, корисних кейсів та підготовки реальних, життєздатних проєктів для громад і бізнесу з наступним фінансуванням. І ми бачимо, що навколо програми зібралася своя спільнота фермерок, які роблять все заради розвитку навіть в такі складні часи, як зараз. Але значення таких програм в часи війни суттєве, адже тільки спільними зусиллями ми можемо досягти успіху на шляху до Перемоги», - сказав Тарас Висоцький.

В грантовому конкурсі TalentA-2022 взяли участь 28 фермерок, які отримали дипломи про закінчення навчального курсу TalentA-2022 та розробили проєкти з врахування консультацій менторів. Експертна рада розглянула та оцінила запропоновані ідеї і за результатами оцінювання перемогу здобули дев’ять проєктів учасниць, які отримали найбільші бали від експертів:

Вікторія Вєрозубова, яка в Запорізькій області займається переробкою овочів, вирощуванням технічних зернових та нішевих культур, овочів, лаванди. Завдяки гранту учасниця здійснить реконструкцію приміщення для ферментації плодоовочевої продукції, збільшить своє виробництво і частину продукції передаватиме на потреби вразливих категорій населення громади: «Завдяки грантовій підтримці ми розуміємо, що зараз ми знову можемо розвивати свою справу. Нас не зламає жодна війна, тому що ми воюємо за незалежність, за своє існування. Існування бізнесу - це існування країни та людей. У нас інший фронт. Будемо рухатись, розвиватись і показувати, що навіть такі складні умови - це не вирок».

Еріка Шапочка, яка в Закарпатській області займається садівництвом. Завдяки гранту кооператив учасниці організує навчання садівництву для 30 внутрішньо-переміщених осіб, які до закінчення проєкту будуть працевлаштовані в господарствах кооперативу: «Наш проєкт про те, чим ми займаємось. Хочемо допомогти людям, які втратили все і не мають прихистку. Хочемо всіх навчити садівництву, всіх підтримати і мріємо, щоб більше садів було в Україні. Дякуємо програмі TalentA за цю можливість».

Маргарита Антохіна, яка у Дніпропетровської області працює в сільськогосподарському підприємстві, що займається вирощуванням пшениці, ячменю, зернових, кукурудзи та соняшника. Завдяки гранту учасниця запустить переробку та фасування круп, і це дозволить зберегти врожай та прибуток, забезпечить жителів найближчих сіл якісними крупами: «Я дуже вдячна всім організаторам TalentA за програму і грантову підтримку. Це дає сили та натхнення. Із завтрашнього дня візьмемось до реалізації, аби швидше втілити проєкт. Грант дасть можливість допомогти людям в найближчих селах, забезпечити їх місцевою продукцією і їм більше не треба буде їхати за цими товарами в Харків чи Дніпро».

Катерина Тарасенко, яка в Львівській області займається органічним фермерством, сироварінням, сільським та гастротуризмом. Завдяки гранту учасниця доукомплентує ферму, збільшить кількість свиней на відгодівлі, працевлаштує та навчить фермерству щонайменше 4 внутрішньо переміщених сімʼї: «Цей проєкт для мене - це промінь світла в цей складний рік. Якби не TalentA, я б вже зійшла із дистанції. Кожна лекція, кожна зустріч надихає, дає сили, дає інформацію для роздумів і допомагає тримати себе в руках і щось робити для себе та людей. Вдячна кожному спікеру, кожній людині, залученій до реалізації проєкту і кожній учасниці».

Христина Закревська, яка в Івано-Франківській області займається сироварінням. Завдяки гранту учасниця збільшить потужність сироварні вдвічі й залучить до здачі молока 160 домогосподарств зі свого та сусідніх селищ, даючи їм дохід від його продажу: «Для мене дуже цінна підтримка програми TalentA. Грант дасть можливість розвивати себе, допомогати іншим та нашій громаді. Наші люди зможуть заробляти і давати доходи іншим. Хочеться всім показати, що є такі класні програми і можливості від програми TalentA».

Ксенія Костенко, яка в Київській області займається виробництвом органічних добрив. Завдяки гранту учасниця планує відновити бізнес з виробництва органічних добрив, який був знищений через окупацію, працевлаштувати щонайменше 5 людей та облаштувати тимчасове житло на базі підприємства для своїх працівників: «Для мене дуже важливо, що Corteva повірила в те, що у моїй громаді, яка пережила окупацію, все буде стабільно й тут можна продовжувати вести бізнес. Тому для мене TalentA - це віра в жінок-фермерок, віра в життя та перемогу. Адже життя бізнесу - це життя людей».

Анастасія Конюша, яка у Черкаській області займається виробництвом меду. Завдяки гранту учасниця планує збільшити кількість вуликів та бджолосімей, а відтак - обсяги виробництва меду. Своїм досвідом та знаннями з бджолярства буде ділитись із переселенцями-початківцями та надаватиме їм вулики та бджоли для започаткування власної справи: «Це для мене був особливий час, коли можна залишити всі справи і виділити час на себе, на навчання. Я дякую за знання та натхнення. Грант - це можливість відновитись, масштабуватися і продовжувати займатись своєю справою. Будемо розширювати своє пасічне господарство і популяризувати наш продукт в Україні».

Вiра Попаз, яка в Одеській області займається вирощуванням органічних фруктів та овочів. Завдяки гранту учасниця відкриє пекарню, що вирішить головну проблему жителів її села - забезпечення свіжими хлібо-булочними виробами. Частину продукції буде спрямовувати безкоштовно в лікарні та пенсіонерам старше 80-ти років: «Програма TalentA та компанія Corteva асоціюються у мене з ядром, із центром комфортності, порядності, ефективності, цінних знань та професіоналізму. Дуже вдячна за цю підтримку, яку програма надасть нашій громаді».

Тетяна Чернікова, яка до війни вирощувала мікрозелень у Харківський області. Через війну вона переїхала на Полтавщину й почала випускати плодоовочеву консервацію та готові страви, запаковані у інноваційні реторт-пакети, для того, щоб люди, які перебувають у бомбосховищах, без електроенергії чи газу змогли спожити разову порцію їжі. Завдяки гранту учасниця збільшить обсяг виробництва, вийде на гуртовий ринок, а частину продукції буде передавати у ті регіони, де є у них велика потреба: «Ця грантова підтримка дуже цінна. Ми переїхали з Харкова до невеликої громади у Полтавській області й відкрили нову справу. Своєю діяльністю ми мотивуємо людей, що зараз можна починати щось, пробувати щось нове. Ми дуже віримо в свій продукт і знаємо, що щодня працюємо на перемогу, а після перемоги працюватимемо на відновлення країни. Разом обов’язково переможемо».

Сергій Харін, керівник бізнесу Corteva Agriscience у Східній Європі: «Війна, розв’язана росією проти України, щодня знищує міста та села України і руйнує ланцюжки виробництва продовольства. Але ключові цінності Corteva – бути сміливими та робити правильно – допомагають нам вистояти в ці складні часи. Тому ми одразу ухвалили рішення вийти з російського ринку та всіляко підтримуємо українців, зокрема, продовжуючи програму TalentA, аби допомогти фермеркам краще впоратися з викликами військового часу. Ми вважаємо фермерок героїнями, які в абсолютно невизначених умовах не просто продовжують займатися своєю роботою, зберігаючи продовольчу безпеку громад, а знаходять час на навчання, сили на розвиток бізнесу та завзяття планувати в шалено мінливі часи. І для Corteva честь підтримувати їх та працювати з ними! Адже ми завжди вважали та вважаємо розвиток жіночого фермерства одним з важливих завдань для держави, бо саме жінки дозволяють значно збільшувати виробництво в громадах та дають своїм селам можливості для розвитку та інновацій».

Анна Бабіч, координаторка програми TalentA в Україні, менеджерка з корпоративних комунікацій Corteva Agriscience у Центральній та Східній Європі: «Сезон  TalentA-2022 був дуже інтенсивним та напруженим через війну. Але якщо зазвичай програма була направлена переважно на навчання сільськогосподарських та бізнес практик, то цього року ми вчилися вірити в себе, надихати на боротьбу навіть в цих жахливих умовах. Corteva вважає розкриття потенціалу фермерок критично важливим для збільшення продуктивності сільського господарства – разом з існуючими агротехнологічними інноваційними практиками. Тому ми всебічно підтримуємо розширення прав та можливостей сільських жінок,  допомагаємо у їх прагненні розвинути свої здібності та стати фінансово незалежними. І разом з нами наближати Перемогу».

Тетяна Лебухорська, старша менторка програми TalentA та голова громадської організації «Буковинська агенція регіонального розвитку», яка є організаційним партнером програми в 2022 році: «Я вже третій рік як менторка працюю з учасницями програми ТалентА, але цьогоріч - це було найскладніше. В першу чергу через те, що війна дуже сильно вплинула на долі та бізнеси учасниць І кожен проєкт - це ціла життєва історія. Цьогоріч ми отримали найбільшу кількість проєктів, а це означає, що і нам, менторам, довелось добряче попрацювати. І найважливіше - бачимо як зросли учасниці за цей час, адже якість підготовлених проектів була набагато вищої, аніж раніше. Звісно, фінансування отримали на всі, навіть не зважаючи на великий грантовий фонд. Але  я бажаю всім учасницям знайти ресурси для подальшого розвитку бізнесу та втілення усіх ідей».

Нагадаємо, що Corteva - одна з небагатьох міжнародних компаній-виробників насіння та засобів захисту рослин, яка категорично залишила російський ринок і голосно засудила війну, висловлюючи солідарність з народом України, та спрямувала фінансову підтримку низці ініціатив для допомоги постраждалим українцям та відновленню фермерства, зокрема, через освітньо-грантову програму TalentA.

Про програму TalentA

TalentA – інноваційна освітньо-грантова програма для розвитку та підтримки талановитих сільських жінок-фермерок і покращення продовольчої безпеки їхніх громад. Ініційована компанією Corteva Agriscience у 2019 році разом із Федерацією асоціацій сільських жінок Іспанії (FADEMUR) в Іспанії, програма нині успішно реалізується також в Україні, Португалії, Румунії, Польщі, Угорщині та Аргентині. Загальна кількість учасниць програми налічує 800 найталановитіших фермерок з цих країн. Для отримання додаткової інформації відвідайте сайт www.talenta.org.ua, а також слідкуйте за перебігом Програми TalentA у Facebook.

Ініціатор та координатор програми TalentA:

Міжнародна сільськогосподарська науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience

Інституційний партнер:

Міністерство аграрної політики та продовольства України

Організаційний партнер програми TalentA:

Громадська організація «Буковинська агенція регіонального розвитку»


Про Corteva Agriscience

Corteva Agriscience — це публічна, глобальна, винятково сільськогосподарська компанія, яка надає фермерам у всьому світі найповніше портфоліо в галузі, включаючи збалансований та різноманітний вибір насіння, засобів захисту сільськогосподарських культур та цифрові рішення, орієнтовані на максимізацію продуктивності для підвищення врожайності та рентабельності. Будучи представленою одними з найвідоміших брендів у сільському господарстві та маючи провідний у галузі портфель продуктів та технологій, що має значні можливості до зростання, компанія прагне працювати з зацікавленими сторонами всієї продовольчої системи, виконуючи своє зобов’язання збагачувати життя тих, хто виробляє, та тих, хто споживає, забезпечуючи розвиток майбутніх поколінь. Corteva Agriscience стала незалежною публічною компанією 1 червня 2019 року. Раніше компанія була сільськогосподарським підрозділом DowDuPont. Більш детальну інформацію можна знайти на сайті www.corteva.com.ua

Слідкуйте за Corteva Agriscience у FacebookInstagramLinkedInTwitter та YouTube.

™ ® Торгові марки Corteva Agriscience та її афілійованих структур. ©2022 Corteva

Контакти:

Відділ корпоративних комунікацій - Центральна і Східна Європа

ceecom@corteva.com

099 0800216

Офіційні постачальники послуг