Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Складні економічні обставини вимагають від фермерів діяти на випередження проблем

Щоб використати надані сприятливою погодою можливості, фермерам варто звернути особливу увагу на захист від шкідників та на вибір стійких гібридів

Автор: Сергій Резніченко, керівник з розвитку агрономії та технологій Corteva Agriscience

Якщо аграріям в сезоні 2022-2023 з чимось й пощастило, то це, безумовно, з погодою, яка в принципі не створювала фермерам особливих перешкод. Зима була доволі м’якою, тож озимина – пшениця, інші зернові, ріпак – перезимували достатньо добре. Великих ділянок, які постраждали від морозів та загинули, не спостерігалося в жодному регіоні. Тому ті, хто минулого року вирішив сіяти озимину, можуть радіти гарному стану посівів. Хоча зима була майже безсніжною, на відміну від сумно згадуваного сезону 2019-2020 років, коли відсутність снігу взимку призвела до пилових буревіїв навесні, вологи було і залишається достатньо. І взимку, і вже навесні пройшло чимало дощів, тому на півночі і в центрі України кількість вологи в ґрунті суттєва. Гірша ситуація в областях та районах, які знаходяться на Південь від Вінниці, але наразі вологи достатньо і там, тому можна сподіватися на успішний посів ярих культур.

Але сприятлива для агрономів погода – це не причина втрачати пильність. Адже тепла волога зима створює свої ризикові ситуації. Зокрема, через відсутність тривалих морозів, які зазвичай скорочують популяцію шкідників, практично зі стовідсотковою впевненістю можна передбачити, що вже навесні посіви від них потерпатимуть. На півдні, де середньодобові температури вищі, агрономи вже говорять про активізацію прихованохоботників тощо. Але оскільки морозів не спостерігається в жодному з регіонів, готуватися до обробок варто всім фермерам. Щоб не витрачати зайвого, треба діяти завчасно. Обробіток полів під час першого виявлення проблеми дозволить використати меншу кількість препаратів та отримати кращій результат. Особливо за умови використання сучасних засобів захисту рослин, які ефективно працюють і не створюють зайвого навантаження на довкілля. Це, наприклад, нові інсектициди від Corteva Agriscience Радіант™ з пролонгованим захистом багатьох культур проти основних лускокрилих шкідників та трипсів та Джеронімо™, який характеризується швидкою та тривалою дією проти широкого спектра сисних і листогризучих шкідників на деяких основних сільськогосподарських культурах.

Посівну кампанію ярих культур розпочали вже 10 областей. І я також вважаю, що цьогоріч фермерам не варто затримуватися з початком посівної кампанії. Особливо тим, хто працює на Півдні країни, де потепління може різко скоротити наявну кількість вологи. Ранній посів дозволить рослинам використати ефективно всю наявну воду з ґрунту. Звісно, кожен агроном, який стежить за розвитком подій на своїх полях має ухвалювати рішення самостійно. Хоча всім варто обирати гібриди, які дають гарантований врожай в складних умовах. Наприклад, точно виграють ті, хто звернув увагу на гібриди генетики Corteva, які мають підвищену толерантність чи стійкість до хвороб, наприклад соняшник P64LP130, кукурудза P8307, P8723, P8812, чи спеціальний посухостійкий гібрид Optimum® AQUAmax® P9903.

Звичайно, важливо дотримуватися інструкцій виробників засобів захисту рослин та насіння та звертатися до них за допомогою. Це можливо навіть протягом війни в умовах ускладненої логістики та комендантських годин, адже, наприклад, Corteva всіляко підтримує фермерів під час повномасштабної війни, залишаючись тільки з Україною та відмовившись від роботи на ринках рф та білорусі. Спеціалісти компанії доступні для своїх клієнтів цілодобово та готові надати всі необхідні консультації будь-яким зручним фермеру шляхом. В тому числі за допомогою «Агропорад» на YouTube, де фермери можуть вчасно отримати актуальні рекомендації для оптимального вирішення різноманітних проблем і нюансів вирощування основних сільськогосподарських культур.


Про Corteva Agriscience

Corteva Agriscience — це публічна, глобальна, винятково сільськогосподарська компанія, яка надає фермерам у всьому світі найповніше портфоліо в галузі, включаючи збалансований та різноманітний вибір насіння, засобів захисту сільськогосподарських культур та цифрові рішення, орієнтовані на максимізацію продуктивності для підвищення врожайності та рентабельності. Будучи представленою одними з найвідоміших брендів у сільському господарстві та маючи провідний у галузі портфель продуктів та технологій, що має значні можливості до зростання, компанія прагне працювати з зацікавленими сторонами всієї продовольчої системи, виконуючи своє зобов’язання збагачувати життя тих, хто виробляє, та тих, хто споживає, забезпечуючи розвиток майбутніх поколінь. Corteva Agriscience стала незалежною публічною компанією 1 червня 2019 року. Раніше компанія була сільськогосподарським підрозділом DowDuPont. Більш детальну інформацію можна знайти на сайті www.corteva.com.ua

Слідкуйте за Corteva Agriscience у FacebookInstagramLinkedInTwitter та YouTube.

™ ® Торгові марки Corteva Agriscience та її афілійованих структур. ©2023 Corteva

Контакти:

Відділ корпоративних комунікацій - Центральна і Східна Європа

ceecom@corteva.com

099 0800216

Офіційні постачальники послуг