Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Shell долучилася до Академії Цілей сталого розвитку ООН

У січні 2021 року учасники програми з 20 українських компаній долучилися до першого етапу програми Академії Цілей сталого розвитку ООН — «SDG Ambition Accelerator». Упродовж шести місяців учасники із понад 30 країн здобували досвід і співпрацювали для розроблення перспективних сталих рішень у бізнесі. Компанія Shell Retail в Україні теж вирішила долучитися до Академії, щоб більше довідатися про сучасні тенденції й практичні рішення у сфері сталого розвитку.

У лютому 2021 року Shell представила стратегію Powering Progress, якою передбачено перетворення компанії на постачальника екологічно чистої енергетичної продукції й послуг за рахунок зростання діяльності, зорієнтованої на клієнтів і споживачів. Мета Shell — до 2050 року стати енергетичним бізнесом із нульовим рівнем викидів, що повністю відповідає Паризькій угоді про зміну клімату. Саме це прагнення перебуває в основі стратегії з енергетичного переходу. Перехід до енергетичного бізнесу з нульовими викидами передбачає, що компанія зменшуватиме рівень викидів від операційної діяльності, а також від пального й інших енергопродуктів.

Представляючи Україну на світовій арені, Shell також долучилася до першої глобальної програми Академії Цілей сталого розвитку ООН глобальної мережі UN Global Compact – ініціативи ООН, яка поєднує компанії в усьому світі. На Саміті лідерів, який відбувся 15–16 червня 2021 року, особливу увагу було приділено результатам виконання програми.

Тетяна Сахарукгенеральна директорка Мережі Глобального договору ООН в Україні, зазначила: «Цілі сталого розвитку (ЦСР) не буде реалізовано без більших амбіцій і глибшої інтеграції в комерційній діяльності. Поєднуючи амбіційні ЦСР з конкретними прагненнями, діями і результатами для бізнесу, ми сподіваємося, що ця навчальна програма допоможе бізнесу чинити істотний вплив задля досягнення наших спільних цілей. У межах програми було забезпечено відповідну структуру, засоби й ресурси, а також консультації фахівців, що дало змогу учасникам розробити унікальні практичні рішення, які відповідають ціляи програми «SDG Ambition».

Олександра Онищенкопрограмна менеджерка проєктів Академії ЦСР  «SDG Ambition» та Антикорупційної програми «Anti-Corruption Collective Action» з Мережі Глобального договору ООН в Україні, зазначила: «Залучаючи сотні компаній по всьому світу, ця ініціатива мобілізує справді глобальний рух відповідальних підприємств. Це прискорить прогрес у впровадженні принципів сталого розвитку в бізнес-стратегіях та операційній діяльності, що принесе користь як суспільству, так і бізнесу».

Петер Керекдяртокерівник групи компаній та генеральний директор Shell Retail в Україні, підкреслив: «Shell в Україні почала реалізацію плану сталого розвитку, який інтегровано у її діяльність на трьох рівнях: безпечному, ефективному, відповідальному й прибутковому веденні бізнесу; сприянні формуванню більш сталого енергетичного майбутнього для наших клієнтів; сприянні позитивним змінам у суспільстві й місцевих громадах там, де працює Shell».

5 жовтня 2020 року Shell Retail в Україні стала членом Мережі Глобального договору ООН. Долучення до його місцевого представництва – важливий етапом для Shell Retail в Україні, і компанія співпрацює з ООН задля впровадження більш сталих ініціатив.

Загальна інформація

Академія Цілей сталого розвитку ООН — шестимісячна програма, мета якої полягає в тому, щоб поставити цілі перед компаніями-учасницями Глобального договору ООН й надати їм підтримку у встановленні амбітних корпоративних цілей, а також прискорити інтегрування 17 ЦСР в основні напрями бізнесу. Програма дає змогу компаніям вийти за межі поступового досягнення результатів і прискорити трансформаційні зміни завдяки зміцненню стійкості бізнесу та створенню умов для сталого зростання.

Shell – глобальна група енергетичних і нафтохімічних компаній, представлена в понад 70 країнах, загальний штат якої становить понад 83 тис. працівників. Компанія використовує передові технології й застосовує інноваційний підхід до побудови сталого енергетичного майбутнього. Також Shell інвестує в електроенергію, зокрема отриману з джерел із низьким рівнем вуглецевих викидів (вітер і сонце), та в нові види пального для транспорту — вдосконалене біопальне й водень.

Shell Retail увійшла на український ринок 2007 року. У Shell в Україні працює близько 1,5 тис. осіб. Нині мережа АЗС Shell налічує 132 станції у 20 областях України. Компанія пропонує клієнтам високоякісні нафтопродукти, зокрема пальне Shell V-Power, дизельне пальне і скраплений нафтовий газ, а також широкий асортимент супутніх товарів, зокрема смачну їжу й напої. Щоб задовольнити очікування все більшої кількості власників електромобілів, Shell разом зі своїми партнерами встановила на заправних станціях п'ять електрозарядних модулів.

Джерело: https://enkorr.ua/uk/publications/shell_prisoedinilas_k_akademii_celey_ustoychivogo_razvitiya_oon/246734

Офіційні постачальники послуг