Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Sayenko Kharenko виступила радником щодо продажу українських літієвих проєктів на користь European Lithium Limited

Sayenko Kharenko виступила юридичним радником Millstone Group у зв’язку з придбанням 100 % часток у статутному капіталі ТОВ «Європейський Літій Україна» (Компанія) компанією European Lithium Limited (EUR) та подальшого інвестування Millstone Group в EUR.

Компанія перебуває у процесі отримання спеціальних дозволів щодо двох літієвих родовищ, що за сучасними методами досліджень вважаються недостатньо вивченими та містять значні об’єкти розвідки на основі історичних даних. Придбання залежить від отримання Компанією спеціальних дозволів на видобуток і виробництво літію та деяких інших умов, що випливають зі статусу EUR як австралійської публічної компанії. Загальна ціна придбання Компанії становить 20 мільйонів австралійських доларів простими акціями EUR та 50 мільйонів австралійських доларів акціями, що конвертуються у прості акції EUR у разі виконання певних умов (performance shares).

Команда Sayenko Kharenko забезпечила комплексний юридичний супровід угоди, зокрема, консультування зі складних питань корпоративного права, підготовку та узгодження трансакційних документів, допомогу у період між підписанням та завершенням угоди. Johnson Winter & Slattery (Сідней, Австралія) консультувала Millstone Group з питань австралійського права. Atkinson Lawyers (Перт, Австралія) виступала головним юридичним радником EUR.

Millstone Group – приватна інвестиційна компанія, заснована в 2016 році, зосереджена на Центральній та Східній Європі. Компанія має офіси в Польщі, Україні та ОАЕ і надає традиційні інвестиційні послуги, такі як залучення капіталу, консультування щодо злиттів та поглинань (M&A) та управління активами. Millstone Group має понад 39 завершених проєктів із залучення капіталу та M&A.

EUR – австралійська компанія, що спеціалізується на розвідці та видобутку корисних копалин з первинним лістингом на Австралійській фондовій біржі (ASX: EUR) і вторинним лістингом у Франкфурті (FRA: PF8) та Відні (VSE: ELI). Наразі компанія зосереджена на розвитку власного літієвого проєкту Wolfsberg, що розташований приблизно у 20 кілометрах на схід від Вольфсберга (Австрія) та приблизно у 270 кілометрах на південь від Відня (Австрія).

Команду Sayenko Kharenko, яка працювала над угодою, очолив старший юрист Ільгар Гахраманов під загальним керівництвом партнера Олександра Ніколайчика.

Офіційні постачальники послуг