Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Sayenko Kharenko виступає юридичним радником Getin Holding S.A. щодо продажу білоруському МТБанку Ідея Банк у Республіці Білорусь

Sayenko Kharenko виступила головним юридичним радником Getin Holding S.A., однієї з найбільших приватних фінансових груп у Польщі зі штаб-квартирою у м. Вроцлав, у зв’язку з продажем частки у Ідея Банк Білорусь у розмірі 99,999 відсотків МТБанку, білоруському комерційному банку, котрий надає повний спектр послуг бізнесу та приватним клієнтам у Республіці Білорусь.

Ідея Банк Білорусь був заснований у 2004 році під іменем ЗАТ «Сомбелбанк». У 2008 році Getin Holding S.A. придбав ЗАТ «Сомбелбанк» через свою дочірню компанію Getin International S.A.. Наразі Ідея Банк Білорусь має відділення по всій території країни та регулярно займає найвищі позиції у білоруських рейтингах банків.

Sayenko Kharenko надавала всебічну юридичну підтримку на боці продавця, включаючи підготовку та погодження трансакційних документів, забезпечення реалізації угоди, допомогу у період між підписанням та завершенням угоди та в ході її завершення.

«Я радий співпраці з Sayenko Kharenko в ході цієї угоди, у складні часи пандемії в декількох юрисдикціях. Sayenko Kharenko здійснила чудову роботу, допомагаючи нам успішно завершити цей проект», – коментує пан Кшиштоф Ярослав Бєлєцкі, I Віце-Президент Правління Getin Holding S.A..

Партнер Аліна Плющ додає: «Ми не вперше працюємо з Getin Holding, у 2019 році наша команда супроводжувала підписання договору купівлі-продажу Ідея Банк Україна, для нас честь продовжувати співпрацю з Getin Holding відносно їхніх проектів, які зачіпають інші юрисдикції. Ця угода є незвичною для українського юридичного ринку, оскільки українська юридична фірма виступила головним юридичним радником, який координував роботу над угодою в іншій країні».

Getin Holding S.A. – компанія, акції якої торгуються на Варшавській фондовій біржі (індекс sWIG80). Вона є однією з небагатьох польських компаній, яка веде діяльність на міжнародних ринках через свої дочірні компанії. Getin Holding S.A. займається інвестиційною діяльністю, розшукуючи та втілюючи проекти як у Польщі, так і за кордоном, зокрема, у регіоні Південно-Східної Європи, де її належать два банки та одна лізингова компанія. Група здійснює діяльність на широко зрозумілому фінансовому ринку – у банківському секторі, секторах фінансового посередництва, страхування та лізингу.

МТБанк – швидкозростаючий білоруський банк зі 106 відділеннями, розташованими по всій країні. Він був створений в 1994 році і став першим білоруським банком з іноземним капіталом. МТБанк надає широкий спектр послуг приватним особам та бізнесу, а також бере участь у важливих соціальних ініціативах на території країни. Він є першим білоруським банком, котрий приєднався до Глобального договору ООН, ініціативи Організації Об’єднаних Націй, спрямованої на заохочення бізнесу по всьому світу до ведення стійкої та соціально відповідальної діяльності.

Команду практики корпоративного права та M&A Sayenko Kharenko, яка працювала над проектом, очолив старший юрист Дмитро Рябікін, за підтримки юриста Ярослави Чернищук. Партнер Аліна Плющ керувала проектом.

Офіційні постачальники послуг