Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Sayenko Kharenko відстояла у Верховному суді права Bacardi у справі про look-alike продукт напою Martini Bianco

Юристи практики інтелектуальної власності Sayenko Kharenko виграли у Верховному Cуді спір щодо захисту прав компанії Bacardi & Company Limited. Зокрема, Верховний Cуд виніс остаточне рішення у справі про недобросовісну конкуренцію, що стосувалася look-alike напою Martini Bianco.

Раніше, у 2018 році на НВП «Нива» (Нива) було накладено штраф у розмірі майже 800 тис. грн за недобросовісну конкуренцію – імітацію упаковки вермуту Martini Bianco. Цей бренд належить компанії Bacardi & Company Limited. Після цього Нива звернулася до господарського суду міста Києва з позовом до Антимонопольного комітету України (АМКУ) про скасування рішення АМКУ від 11 жовтня 2018 року. Суд першої та апеляційної інстанцій виніс рішення на користь Ниви.

Розглянувши справу, Верховний Суд постановив скасувати всі попередні рішення у справі і виніс нове остаточне рішення на користь Bacardi & Company Limited та АМКУ.

Партнер Sayenko Kharenko Ярослав Огнев’юк так коментує успішне завершення проекту: «Ми вдячні нашому клієнту за довіру і його рішення відстоювати свої права до кінця, врешті решт це дозволило нам завершити стратегію і досягти успіху. Рішеня Верховного Суду у цій справі буде взіревим для схожих справ, адже вказує на певні стандарти доказування та роз’яснює питання дискреційних повноважень АМКУ».

Справу супроводжувала юрист Sayenko Kharenko, адвокат Тетяна Ющенко за підтримки партнера, адвоката Ярослава Огнев’юка.

Офіційні постачальники послуг