Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Sayenko Kharenko успішно захистила інтереси ТОВ «Старлінк» у спорі щодо дострокового припинення дії свідоцтва України на торговельну марку

Команда практики інтелектуальної власності Sayenko Kharenko успішно захистила інтереси ТОВ «Старлінк» у спорі щодо дострокового припинення дії свідоцтва України на торговельну марку. Спір ініціювала американська компанія Space Exploration Technologies Corp, яка просила суд достроково припинити дію свідоцтва України № 135574 на зареєстровану за Клієнтом з 2011 року торговельну марку «STARLINK» щодо послуг 37, 38 класів та частини послуг 42 класу МКТП. Позивач стверджував, що зазначена торговельна марка не використовується її власником, в той час як позивач прагне здійснювати підприємницьку діяльність на території України з використанням позначення «STARLINK».

Отримання позову стало неочікуваним для української компанії, яка понад 10 років добросовісно використовує торговельну марку під час надання послуг із забезпечення бізнесу широким спектром послуг зв’язку та в сфері інформаційних технологій та ніколи не перешкоджала діяльності позивача. Тож, для захисту своїх законних прав, українська компанія зайняла активну позицію захисту у спорі.

Адвокатами практики інтелектуальної власності Sayenko Kharenko було розроблено стратегію захисту інтересів клієнта, проаналізовано документацію, яка підтверджувала систематичне використання належної йому торговельної марки та подано до суду усі процесуальні документи по суті спору. Під час розгляду справи було успішно доведено відсутність порушених прав чи законних інтересів позивача як обов’язкової передумови звернення до суду.

За результатами розгляду справи суд першої інстанції погодився з позицією ТОВ «Старлінк» та визнав доведеним факт використання оспореної торговельної марки. Також суд встановив, що позивачем не підтверджено наявність порушеного права чи законного інтересу.

Коментуючи результати розгляду справи директор ТОВ «Старлінк» Ольга Валевич зазначила:  «Давид чесно переміг Голіафа! Ми дуже задоволені справедливим рішенням суду! Дякуємо IP практиці Sayenko Kharenko за бездоганну роботу в досягненні справедливості!». 

Адвокат Володимир Грунський прокоментував, що «цей перший етап перемоги було досягнуто завдяки гарно налаштованій та злагодженій роботі усієї залученої команди Sayenko Kharenko та команди нашого клієнта, увазі до найменших деталей та нашому умінню бачити всі комбінації сторін на декілька кроків наперед».

Рішення суду першої інстанції ймовірно буде оспорено, тож ми продовжимо інформувати всіх про хід справи.

Команду Sayenko Kharenko, яка працювала над проєктом, очолював старший юрист Володимир Грунський за стратегічної підтримки партнера Ярослава Огнев’юка. До команди також увійшли юрист Христина Іваницька та молодший юрист Наталія Нагорна.

Офіційні постачальники послуг