Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Sayenko Kharenko успішно захистила інтереси КОНСОРЦІУМУ ПО ЗАХИСТУ НАЙМЕНУВАНЬ КОНТРОЛЬОВАНИХ ЗА ПОХОДЖЕННЯМ PROSECCO в Антимонопольному комітеті України

Наприкінці 2023 року КОНСОРЦІО ДІ ТУТЕЛА ДЕЛЛА ДЕНОМІНАЦІОНЕ ДІ ОРІДЖИНЕ КОНТРОЛАТА ПРОСЕККО (КОНСОРЦІУМУ ПО ЗАХИСТУ НАЙМЕНУВАНЬ КОНТРОЛЬОВАНИХ ЗА ПОХОДЖЕННЯМ PROSECCO) (Консорціум) отримав позитивне рішення Антимонопольного комітету України щодо неправомірного використання зазначення походження товару – найменування контрольованого за походженням «PROSECCO» та торговельної марки українським виробником алкогольної продукції. Це ще одна знакова справа Sayenko Kharenko, яка підтверджує, що ефективний захист від недобросовісної конкуренції можливий, незважаючи на воєнний стан в Україні.

Спір виник у середині 2020 року у зв’язку з неправомірним використанням українською компанією – ТОВ «ТАЇРОВО ВАЙНЕРІ» зареєстрованого зазначення походження товару та торговельної марки PROSECCO.

На підставі зібраних та наданих Консорціумом під час провадження в справі доказів, Антимонопольний комітет України дійшов висновку про недобросовісну конкуренцію ТОВ «ТАЙРОВО ВАЙНЕРІ», що полягає в порушенні статті 4 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» (неправомірне використання імені, комерційного (фірмового) найменування, торговельної марки, рекламних матеріалів, оформлення упаковки товарів і періодичних видань, інших позначень без дозволу (згоди) суб’єкта господарювання, який раніше почав використовувати їх або схожі на них позначення в господарській діяльності, що призвело чи може призвести до змішування з діяльністю цього суб’єкта господарювання).

У результаті Антимонопольний комітет України наклав на відповідача штраф у розмірі 946 909 грн.

Команда Sayenko Kharenko у співпраці з італійським офісом Bird & Bird надала комплексний юридичний супровід Консорціуму на всіх етапах розгляду справи про недобросовісну конкуренцію. Досягнутий позитивний результат ще раз підтверджує значну експертизу Sayenko Kharenko щодо ефективного застосування наявних правових інструментів для захисту прав та інтересів клієнтів у складних і комплексних спорах.

До команди SK, що займалась проєктом, увійшли, серед інших, радник Олег Климчук, старший юрист Володимир Грунський, юрист Анастасія Бондаренко та молодший юрист Анастасія Гаврилюк.

Ознайомитися з офіційним пресрелізом Антимонопольного комітету України можна за посиланням.

Офіційні постачальники послуг