Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Sayenko Kharenko створила комплексний огляд підходів до оподаткування у різних країнах

Sayenko Kharenko разом із іноземними колегами із Andersen Global підготували комплексний огляд підходів до оподаткування у найбільш актуальних країнах, що зараз приймають значну кількість українців.

Мільйони українців з початком війни виїхали за кордон, багато з них отримали дозвіл на роботу, а отже мають платити податки. І тому виникають питання: в якій країні треба сплачувати податки? Яку стратегію щодо оподаткування обрати?

Вже до кінця року більшість українців можуть опинитися в ситуації подвійного оподаткування, коли і Україна вважає їх своїм податковим резидентом і країна перебування також. До того ж, у деяких випадках під ризиком подвійного оподаткування опиняється не лише персональний дохід, але й дохід від бізнес-діяльності. Один із найбільш розповсюджених прикладів, якщо топменеджер і далі  працює на українську компанію, перебуваючи за кордоном.

Базуючись на досвіді іноземних колег, наш огляд допоможе вам знайти відповідь на питання:

  • Як швидко зорієнтуватися в країні перебування? (які документи отримати, на який захист можна претендувати)
  • Коли варто задуматися про оподаткування в приймаючій країні? (як і коли набувається податкове резидентство, чи треба оподатковувати бізнес-діяльність)
  • Скільки платити податків? (ставки оподаткування, спеціальні чи пільгові режими оподаткування)

З детальною інформацією про кожну країну можна ознайомитися за посиланням: https://taxresidence.sk.ua/uk/

Офіційні постачальники послуг