Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Sayenko Kharenko отримала дозвіл в Україні на придбання компанією Saudi Aramco 70% акцій компанії SABIC

Команда практики конкурентного права Sayenko Kharenko виступила в якості українського юридичного радника компанії Saudi Arabian Oil Company (Saudi Aramco) при отриманні дозволу на концентрацію в Україні в зв’язку з придбанням 70 % акцій компанії Saudi Basic Industries Corporation (далі – SABIC) за 69,1 мільярда доларів США у Public Investment Fund, суверенного інвестиційного фонду Саудівської Аравії. 17 червня 2020 року Saudi Aramco оголосила про успішне завершення операції.

Команді практики конкурентного права Sayenko Kharenko вдалося довести Антимонопольному комітету України, що об’єднання діяльності сторін не приведе до значного зростання ринкових часток, а також продемонструвати відсутність будь-яких проблем для конкуренції в результаті угоди. Це дозволило добитися безперешкодного процесу розгляду та своєчасного дозволу на угоду.

Saudi Aramco зі штаб-квартирою в місті Дахран – одна з найбільших інтегрованих нафтогазових компаній у світі; її операції з розвідки і видобутку проводяться в Королівстві Саудівська Аравія, а також компанія веде глобальний бізнес із переробки і збуту нафтогазової продукції.

SABIC – світовий лідер в області виробництва різних хімічних речовин зі штаб-квартирою в Ер-Ріяді, Саудівській Аравії. Компанія – виробник світового рівня, що працює в Північній і Південній Америці, Європі, на Близькому Сході і в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, виробляючи абсолютно різні види продукції: хімікати, товарні та високоефективні пластмаси, сільськогосподарські добрива та метали.

Команда практики конкурентного права Sayenko Kharenko працювала над проєктом у складі старшого юриста Анастасії Боднар і юриста Сніжани Савки під керівництвом партнера Валентини Гвоздь.

Офіційні постачальники послуг