Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Sayenko Kharenko – юридичний радник з питань структурування для найбільшого інноваційного імпакт-інвестиційного проєкту в Україні Промприлад.Реновація

Sayenko Kharenko виступила юридичним радником ТОВ «Промприлад.Реновація», найбільшого імпакт-інвестиційного проєкту в Україні.

Промприлад.Реновація – унікальний та швидко зростаючий проєкт, націлений на створення екосистеми співробітництва між бізнесом, соціальними ініціативами, діячами мистецтва та викладачами в приміщенні Промприладу, ревіталізованого заводу радянських часів в Івано-Франківську. Проєкт уже залучив понад 5 мільйонів доларів США від 409 інвесторів, і ці показники продовжують зростати. За оцінками коефіцієнту соціальної окупності інвестицій (social return on investment) прогнозується, що кожен інвестований в проєкт долар забезпечить додаткові 5 доларів всій громаді Івано-Франківська в процесі реалізації проєкту.

3 лютого 2020 року ТОВ «Промприлад.Реновація» завершило викуп потужностей заводу, відкривши наступну сторінку стратегії розвитку проєкту: створення понад 37 000 м2 для оренди, включно з офісними приміщеннями та коворкінгами, готелями, R&D та виставковими центрами. Більш детально ознайомитися з планом реновації можна за посиланням.

Проєкт Промприлад.Реновація користується попитом і за кордоном. Велика кількість іноземних партнерів інвестувала в його розвиток, включно з Фондом BMW Герберта Квандта (BMW Foundation Herbert Quandt), Швейцарським агентством розвитку та співробітництва та Американським некомерційним науково-дослідницьким інститутом та організацією SRI International.

Через відсутність гнучкого законодавства, яке б регулювало краудфандинг в Україні, Промприлад.Реновація виступило першопрохідцем інноваційної системи, яка дозволяє широкому колу приватних осіб, корпоративним інвесторам та соціальним донорам інвестувати в найпростіший та найефективніший з економічної точки зору спосіб. Sayenko Kharenko консультувала з питань структурування, допомагала у складанні основних корпоративних документів та надавала підтримку проєктній команді на ключових етапах реалізації проєкту.

Один із засновників та ідейних натхненників, CEO Промприлад.Реновація Юрій Филюк прокоментував: «На старті проєкту ми знали, що перед нами стоїть складне завдання з побудови абсолютно нової для українського ринку моделі, та все ж не усвідомлювали, наскільки. Повний період розробки зайняв 2 роки, тому ми особливо цінуємо високу професійність та гнучкий підхід до вирішення нестандартної задачі з боку наших юридичних партнерів – Bridges Consulting, Sayenko Kharenko, Moris Group. Роль Sayenko Kharenko в цій співпраці має особливе значення для нас, тому що багаторічний і багатогранний досвід компанії дозволяв ефективно перевіряти найсміливіші гіпотези та знаходити в результаті оптимальні, збалансовані рішення».

Партнер Олександр Ніколайчик очолив команду Sayenko Kharenko, яка працювала над проєктом, до складу якої увійшли юристи Оксана Даскалюк, Юрій Дмитренко та Святослав Козак.

Офіційні постачальники послуг