Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Sayenko Kharenko – юридичний радник компанії Fiat Chrysler Automobiles у процесі отримання дозволу українського конкурентного відомства на об’єднання компаній FCA і PSA для створення лідера в області сталої мобільності

Команда практики конкурентного права Sayenko Kharenko виступила юридичним радником компанії Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) в процесі отримання відповідного дозволу Антимонопольного комітету України (АМКУ) на злиття компанії FCA з компанією Peugeot SA (Groupe PSA) для створення четвертого за величиною виробника автомобілів у світі з річним обсягом продажів у 8,7 мільйонів одиниць і сукупною виручкою майже в 170 мільярдів євро.

Злиття компаній FCA і Groupe PSA набрало чинності 16 січня 2021 року, в результаті чого була створена компанія Stellantis N.V. (Stellantis), яка стане лідером галузі з керуванням, потенціалом, ресурсами і масштабом, що дозволяють успішно використовувати можливості нової ери в області сталої мобільності. Об’єднана компанія буде мати збалансовану і прибуткову глобальну присутність із винятковим портфелем брендів, що охоплює всі ключові сегменти автомобілів – від легкових автомобілів класу люкс, преміум-класу і автомобілів мас-маркету до позашляховиків, вантажівок і легких комерційних транспортних засобів.

Після поглибленого дослідження ринку, розпочатого АМКУ, учасники надали цілу низку структурованих і суттєвих аргументів, чим довели відсутність загрози для конкуренції в результаті злиття. Проаналізувавши результати маркетингового дослідження і позиції учасників ринку, АМКУ погодився з висновками сторін і надав дозвіл на здійснення угоди.

Команда практики конкурентного права Sayenko Kharenko працювала над проєктом у складі старшого юриста Ігоря Помазов і юриста Катерини Новодворської під керівництвом партнера Валентини Гвоздь.

FCA

Компанія Fiat Chrysler Automobiles (FCA) – світовий автовиробник, який розробляє, проєктує, виготовляє і продає автомобілі низки відомих брендів, чиє портфоліо включає такі бренди, як Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep®, Lancia, Ram і Maserati. Компанія також продає запчастини і надає послуги під брендом Mopar і працює в секторах компонентів і виробничих систем під брендами Comau і Teksid. У компанії FCA працює близько 200 тисяч осіб по всьому світу.

Groupe PSA

Компанія Groupe PSA розробляє і пропонує унікальні автомобільні рішення, що відповідають всім очікуванням клієнтів. Група, в якій працює 210 тисяч осіб, володіє п’ятьма автомобільними брендами – Peugeot, Citroën, DS, Opel і Vauxhall – і надає широкий спектр мобільних та інтелектуальних послуг під брендом Free2Move. Її стратегічний план «Push to Pass» представляє собою перший крок до реалізації бачення групи як «глобального автомобілебудівного підприємства з високою ефективністю і провідного постачальника мобільних послуг, що підтримує постійні довгострокові відносини з клієнтами». Як один із перших новаторів в області безпілотних і інтегрованих автомобілів компанія Groupe PSA також бере участь у фінансовій діяльності через Banque PSA Finance і в автомобільному обладнанні – через Faurecia.

Додаткову інформацію можна знайти в офіційному прес-релізі компанії FCA [fcagroup.com].

Офіційні постачальники послуг