Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Sayenko Kharenko – юридичний радник IFC у зв’язку з запуском механізму розподілу ризиків на суму 40 мільйонів євро для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні

Sayenko Kharenko виступила юридичним радником Міжнародної фінансової корпорації (IFC) з питань українського права у зв’язку з запуском механізму розподілу ризиків на суму 20 мільйонів євро для кожної з фінансових інституцій – ОТП Банк і ОТП Лізинг. IFC візьме на себе половину ризиків за сукупним портфелем на суму 40 мільйонів євро, що буде спрямований на підтримку малих та середніх підприємств, особливо тих, що працюють в секторі агробізнесу або власниками яких є жінки.

Це перші механізми розподілу ризиків, які IFC надає в Україні в рамках Програми гарантування малих позик IFC за підтримки Європейської Комісії. Очікується, що ці інструменти сприятимуть збереженню робочих місць, забезпеченню необхідними товарами та послугами, відновленню ланцюгів поставок, збільшенню експорту та бюджетних надходжень.

IFC, підрозділ Групи Світового банку, є найбільшим глобальним інститутом, що займається питаннями розвитку приватного сектору на ринках, що формуються. У 2022 фінансовому році IFC виділила приватним компаніям та фінансовим інститутам країн, що розвиваються, рекордні 32,8 мільярда доларів США.

Команда Sayenko Kharenko працювала над проєктом під керівництвом партнера Ігоря Лозенка у складі старших юристів Олеся Трачука та Дениса Наконечного, а також молодших юристів Євгена Коваля, Поліни Савінської та Софії Татарінової.

Офіційні постачальники послуг