Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Sayenko Kharenko – юридичний радник Horizon Capital щодо продажу міноритарного пакета акцій Добробуту

Sayenko Kharenko виступила юридичним радником Horizon Capital у зв’язку з продажем її фондом Emerging Europe Growth Fund III, LP (далі – EEGF III) міноритарного пакета акцій медичної мережі Добробут (далі – Компанія), лідера у сфері надання приватних медичних послуг в Україні. Покупцями виступили існуючі акціонери Добробуту – Олег Калашніков та інвестиційна компанія Concorde Capital.

Команда Sayenko Kharenko забезпечила супровід процесу погодження, укладення та виконання угоди на стороні продавця, зокрема, підготовку та погодження трансакційних документів, а також надавала підтримку у зв’язку із закриттям угоди.

Партнер Аліна Плющ коментує: «Цей проект почався для нас ще в 2019 році, коли ми виступали юридичним радником Horizon Capital щодо придбання міноритарного пакету акцій Добробуту. І тепер ми забезпечили успішне завершення цього знакового для українського ринку приватних медичних послуг проекту. Переконана, що важко переоцінити важливість інвестування саме в медичну галузь сьогодні, коли Україна бореться з пандемією».

Horizon Capital є однією з провідних інвестиційних компаній в регіоні Центральної та Східної Європи. Вона управляє чотирма фондами прямих інвестицій (більше 40 інституційних інвесторів із капіталом 350 мільярдів доларів США) з активами понад 850 мільйонів доларів США та понад 25-річним інвестиційним досвідом у регіоні.

Фонд EEGF III, колишній акціонер Добробуту, загалом здійснив 12 інвестицій у підприємців-візіонерів із моменту запуску у 2017 році. Серед компаній, у які інвестує фонд, наступні: Creatio, глобальний розробник low-code платформи для управління бізнес-процесами та CRM; Liki24, сервіс замовлення та доставки ліків; MAKEUP Group, європейський гравець на ринку інтернет-торгівлі товарів для краси; Ajax Systems, провідний виробник бездротових систем безпеки; Genesis, глобальна продуктова IT-компанія; Intellias, швидкозростаюча компанія з надання ІТ-послуг.

Над проектом працювала команда практики корпоративного права та M&A, яку очолив старший юрист Дмитро Рябікін за підтримки юриста Ярослави Чернищук під загальним керівництвом партнера Аліни Плющ.

Офіційні постачальники послуг