Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Розвиток інфраструктури потребує оновлення законодавства та нормативного регулювання – Американська торговельна палата в Україні

Розвиток інфраструктури потребує оновлення законодавства та нормативного регулювання – Американська торговельна палата в Україні

Київ, 5 лютого 2019 р.

Прийняття якісного законодавства з подальшою розробкою нормативно-регуляторної бази у сферах концесії, залізничного транспорту та внутрішнього водного транспорту допоможуть інфраструктурі України вийти на новий рівень розвитку.

Американська торговельна палата в Україні (Палата) провела зустріч з Володимиром Омеляном, Міністром інфраструктури України. Учасники обговорили поточний стан Національної транспортної стратегії України «Drive Ukraine 2030: крок до великої інфраструктурної революції», а також підсумки 2018 року та плани Міністерства на 2019 рік.

У рамках Американської торговельної палати в Україні функціонує Комітет з питань інфраструктури, основною місією якого є забезпечувати прозорі та ефективні механізми взаємодії та співпраці для суб’єктів господарської діяльності в сфері інфраструктури з одного боку, та відповідальними органами державної влади з іншого. Одним з пріоритетів Комітету є реформування сектору залізничного транспорту та вдосконалення відповідної нормативно-правової бази. Експерти Комітету активно долучилися до діалогу щодо опрацювання нового проекту Закону «Про залізничний транспорт», та сподіваються на нові механізми ведення господарської діяльності у сфері залізничного транспорту, які сприятимуть отриманню безпечних та якісних послуг кінцевим споживачем.

Експерти Комітету Палати з питань інфраструктури підтримують проведення концесійної реформи, зокрема прийняття Парламентом законопроекту №8125 «Про концесії» у другому читанні у 2019 році. Окрім того, постає питання законодавчого та нормативного регулювання водної інфраструктури, яка зможе бути альтернативою новим логістичним сполученням для вантажних перевезень.

«74% компанії-членів Палати прогнозують зростання свого бізнесу в Україні цього року. З огляду на це, бізнес покладає великі надії на 2019 рік, аби прийняти та запустити в дію такі важливі законодавчі ініціативи, зокрема, про концесії, про залізничний транспорт та про внутрішній водний транспорт» - прокоментував Президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер.

«Національна транспортна стратегія до 2030 року «Drive Ukraine 2030» - головний дороговказ при здійсненні реформ в інфраструктурі: «Ми будемо розвивати міжнародні транспортні коридори, розбудовувати мережу автошляхів, розвивати залізницю у відповідності зі Стратегією» - зазначив Володимир Омелян, Міністр інфраструктури України.


Про Американську торговельну палату в Україні

Американська торговельна палата в Україні (Палата) – є громадською неприбутковою організацію, що працює в Україні з 1992 року. Палата представляє інтереси більше 600 компаній-членів та афілійованих сторін. Вона тісно співпрацює з органами державної влади з метою покращення бізнес-середовища й залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в українську економіку, сприяючи розвитку стабільних, прозорих та справедливих правил ведення бізнесу в Україні.

Для отримання більш детальної інформації звертайтесь до:
Тетяни Кравчук,
 Координатора із зв’язків з громадськістю та пресою Американської торговельної палати в Україні, +38 050 299 3201, tkravchuk@chamber.ua

Офіційні постачальники послуг