Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Працюємо задля України. Deloitte опублікував Звіт про вплив

Працюємо задля України. Deloitte опублікував Звіт про вплив

«Делойт» в Україні презентував Звіт про вплив 2021–2022. Компанія вже багато років поспіль впроваджує стандарти корпоративної соціальної відповідальності у своїй діяльності, дотримуючись міжнародних практик. У цьому Звіті «Делойт» розкриває фінансові показники бізнесу та демонструє вплив своєї діяльності на екологію, бізнес-середовище та суспільство. Оскільки частина звітного періоду припадає на початок повномасштабного військового вторгнення рф в Україну, у Звіті також представлена інформація щодо дій компанії під час війни.

«Ми були вимушені знову і знову вчитися пристосовуватись до нової реальності. Це був час перевірки наших цінностей на міць, пошуку нестандартних рішень та турботи про найважливіше – наших людей. З упевненістю можу підсумувати – я пишаюся нашою стійкістю та досягненнями, яких ми здобули попри все, а також щиро дякую всім, хто підтримував нас та продовжує бути з нами», – характеризує звітний період керівний партнер «Делойт» в Україні Сергій Кулик.

Сьогодні «Делойт» є найбільшим у світі постачальником професійних послуг із понад 175-річною історією, бездоганною репутацією та важливою глобальною метою – здійснювати вплив, що має значення. Понад 415 тисяч фахівців «Делойт» у більш ніж 150 країнах світу надають послуги приблизно чотирьомстам із п’ятисот найбільших компаній світу за щорічним рейтингом журналу Fortune Global®. «Делойт» в Україні допомагає своїм клієнтам уже майже 30 років, дотримуючись стандартів і принципів глобальної мережі.

Це третій нефінансовий звіт  «Делойт» в Україні, він охоплює період з 1 червня 2020 року до 31 травня 2022 року.

Ключові результати Звіту

Бізнес та управління

  • Попри всі зовнішні фактори, дохід «Делойт» в Україні від надання послуг у 2022 році залишається стійким та становить 17,2 млн доларів США. 2,4 млн доларів США компанія спрямувала в державні та місцеві бюджети України.
  • Індекс задоволеності клієнтів послугами «Делойт» в Україні сягає 9,4 бала з 10. Такий результат є реальним завдяки поєднанню можливостей міжнародної мережі та 29-річного досвіду роботи в Україні, що створює потужний фундамент для надання послуг світового рівня.
  • В роботі з клієнтами компанія застосовує індустріальну спеціалізацію. Такий підхід дозволяє бути ближчими до клієнта, краще розуміти його специфічні потреби та тренди галузі, накопичувати та структурувати досвід, релевантний для різних секторів економіки.
  • «Делойт» в Україні виступає за рівність у бізнесі. 47% керівного[1] складу компанії становлять жінки. Різниця між представниками чоловічої та жіночої статі у керівництві скоротилася – з 10% до 6%, як порівняти з попереднім звітним періодом.

Вплив на бізнес-середовище

  • «Делойт» в Україні підтримує проєкти, організації та заходи, спрямовані на позитивні зміни в суспільстві, і залучає до них співробітників у ролі волонтерів. Делойтівці інвестують свій час, навички та знання, аби забезпечувати вплив там, де він найбільше потрібен. У 2022 році делойтівці присвятили волонтерству 6200 годин, а інвестиції компанії в соціальні програми становили 658 тис. доларів США.
  • У своїй щоденній діяльності компанія допомагає клієнтам відповідати на різноманітні виклики – від пошуку операційного рішення до впровадження масштабних трансформацій. «Делойт» в Україні розвиває інтелектуальне лідерство (thought leadership) у багатьох сферах через проведення досліджень, організацію та участь у професійних дискусіях, створення статей, подкастів, відео тощо, щоб представники бізнесу отримували цінну та актуальну інформацію для прийняття управлінських рішень.
  • Компанія втілює проєкти з трансформації бізнесу та держави, інвестує в освітні й культурні ініціативи, а також створює платформи для взаємодії бізнесу, суспільства та держави. У звітному періоді, попри пандемію COVID-19, компанія провела масштабний форум для бізнес-лідерів, суспільних та державних діячів – «Диригенти змін». Захід об’єднав понад 300 учасників довкола теми відповідальності, а також зібрав та перерахував 250 тис. грн на користь ініціативи, яка протистоїть освітнім викликам – «Навчай для України».

Турбота про співробітників

  • «Делойт» в Україні будує культуру підтримки і взаємоповаги, мотивує до постійного навчання, а також дбає про безпеку й добробут працівників. У звітному періоді «Делойт» розпочав співпрацю з консалтинговою компанією, яка розробляє та впроваджує кастомізовані програми й сервіси для нормалізації і підтримки ресурсного психоемоційного стану.
  • У складний звітний період, на який припали поширення пандемії COVID-19 та війна, фізична безпека і психологічний стан співробітників стали центром уваги «Делойт». Компанія організувала вакцинації, розширила програму медичного страхування, надавала фінансову підтримку, допомагала з релокацією за кордон, проводила заходи для підтримки ментального та фізичного здоров’я.
  • Співробітникам, які боронять Україну на фронті, «Делойт» в Україні продовжує і планує надалі робити виплати і щорічний перегляд заробітної плати, попри скасування цього зобов’язання для роботодавців.

Відповідь на виклики війни

  • На початку березня «Делойт» оголосив, що виходить з ринків росії та білорусі, а у травні вже завершив всю операційну діяльність у зазначених країнах, поклавши початок виходу інших компаній, що надають професійні послуги.
  • Лише в перший тиждень війни «Делойт» в Україні перерахував 100 тис. доларів США з коштів компанії на гуманітарну підтримку України, а партнери та співробітники разом зібрали та перерахували на допомогу ЗСУ понад 1,5 млн грн власних коштів. Відтоді подібні збори відбуваються регулярно. Крім того, компаніями-членами мережі «Делойт» із різних країн було переказано понад 7 млн доларів США (на момент підготовки Звіту – листопад 2022 року) на допомогу Україні.
  • Окрім фінансової підтримки, «Делойт» в Україні інвестує експертизу і час співробітників у проєкти, які допомагають державі та організаціям ефективніше керувати процесами в умовах війни, оцінювати збитки від російської агресії, розробляти плани відновлення та інші. Один із таких проєктів – pro bono-аудит ініціативи Президента України UNITED24.

Вплив на навколишнє середовище

  • «Делойт» в Україні прагне зменшити негативний вплив на довкілля, обмежуючи власний карбоновий та сміттєвий слід, а також спонукаючи співробітників, клієнтів, членів суспільства та інших стейкхолдерів вживати розумних заходів задля збереження планети. Компанія підтримує «зелену» культуру й спонукає працівників до зменшення відходів і ощадливого використання ресурсів.
  • У 2022 році в межах глобальної стратегії WorldClimate українському офісу «Делойт» вдалося на понад половину скоротити викиди парникових газів, на 45% зменшити споживання теплоенергії та переробити майже 80% паперу, який використовує компанія. Впродовж звітного періоду компанія оновила корпоративний автопарк, повністю перейшовши на гібридні автомобілі.
  • «Делойт» в Україні розвиває напрям консультування зі сталого розвитку. Компанія підтримує клієнтів у переосмисленні своїх підходів щодо кліматичних та екологічних питань. У звітному періоді «Делойт» в Україні у ролі інтелектуального партнера долучився до створення ініціативи Chapter Zero Ukraine & Caucasus. Її мета – консультування керівників компаній України, Грузії та Вірменії щодо екологічної сталості, пріоритезація протидії зміні клімату на рівні рад директорів.

«Попри те, що випуск цього Звіту не є обов’язковим для нашої компанії,  ми, як і раніше, обираємо шлях прозорості й відповідальності за свій вплив на економіку, навколишнє середовище та суспільство. Нам важливо бути відкритими зі своїми стейкхолдерами, а також допомагати бізнесу в Україні впроваджувати ESG-елементи у свої бізнес-процеси. Адже це в першу чергу не регуляторний тренд, а очікування нашого суспільства, які в цей непростий для України час стали ще виразнішими», – зазначає Єгор Григоренко, партнер, керівник департаментів консалтингу та управління ризиками «Делойт» в Україні.

Ознайомитися зі Звітом про вплив «Делойт» в Україні можна за посиланням.

Якщо у вас виникли запитання щодо Звіту, звертайтеся до:

Марини Римкіної, лідерки з питань корпоративного управління та консультування щодо ESG «Делойт» в Україні: mrymkina@deloitte.ua

Катерини Юрченко, лідерки з корпоративної соціальної відповідальності компанії «Делойт» в Україні: kiurchenko@deloitte.ua


Про «Делойт»

«Делойт» (Deloitte) — глобальна мережа компаній, що надають послуги в сфері аудиту, консалтингу, фінансового консультування, управління ризиками, оподаткування і супутні послуги. Із сумою глобальних доходів у розмірі 59,3 мільярда доларів США за 2022 фінансовий рік компанія «Делойт» є найбільшою компанією у світі з надання професійних послуг.

Наявність глобальної мережі, що охоплює понад 150 країн світу, дає змогу «Делойт» обслуговувати близько чотирьохсот з п’ятисот найбільших компаній світу за щорічним рейтингом журналу «Fortune Global»®. Близько 415 000 фахівців «Делойт» спрямовують свої професійні зусилля на здійснення впливу, що має значення.

Завдяки глобальній мережі «Делойт», а також 29-річному досвіду роботи в Україні, «Делойт» відкриває своїм клієнтам можливості світового класу та надає високоякісні послуги, які спрямовані на підтримку та надання комплексних інтегрованих рішень щодо економічної діяльності клієнтів у різних галузях економіки. Детальніше: www.deloitte.ua

[1] Менеджери-партнери

Офіційні постачальники послуг