Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

PMI за 5 років планує досягти показника у 100% “чистої” енергії

PMI за 5 років планує досягти показника у 100% “чистої” енергії

Philip Morris International до 2025 року планує повністю перейти на використання відновлюваних джерел енергії, а до 2030 року всі фабрики компанії повинні вийти на нульовий показник викидів СО2.

Серед цілей сталого розвитку PMI – до 2025 року зменшити обсяги пластикового сміття від продукції компанії, зокрема сигарет, на 50%.

Стратегічна мета компанії – майбутнє без тютюнового диму. Для цього останні 5 років Philip Morris International спрямовує значні фінансові та інтелектуальні ресурси на дослідження і розробки бездимної продукції, покращує рівень громадського здоров’я та знижує негативний вплив на навколишнє середовище.

Значна частина інвестиційних проєктів компанії спрямована на ефективне використання води та енергоресурсів, модернізацію виробництва та розвиток «екологічних» навичок серед своїх співробітників.

Що робить компанія в Україні для мінімізації впливу на природні ресурси?

Ефективне споживання води

У 2019 році Філіп Морріс Україна інвестувала близько 8,19 млн грн в модернізацію обладнання та встановлення нових зливових систем на власній фабриці у Харкові. Це уможливило використання зливової води у промислових потребах.

Крім того, встановлені резервуари для повторного використання води допоможуть на 30% скоротити її споживання з міських систем та зменшити злив на 25 тисяч кубометрів на рік. У 2019 році споживання води на одиницю продукції  на підприємстві становило 1,62 м3/млн сигарет, що на 11,5% нижче за показник 2018 року.

Покращання якості повітря

У 2019 році на харківській фабриці встановили твердопаливний котел, що працює на лушпинні соняшнику. Технологія дала змогу повністю відмовитися від газу та перейти на тверде паливо. У результаті у 2020 році викиди СО2 вдалося знизити на 11% порівняно з 2018 роком. Для зниження викидів СО2 Філіп Морріс Україна впровадила для співробітників систему безпечного управління автомобілем та економної витрати палива -«Екодрайвінг". Завдяки вмонтованій програмі час роботи двигунів на холостому ходу скоротився на понад 20%.

Стратегічною ціллю PMI, оголошеною понад п’ять років тому, є створення майбутнього без тютюнового диму. Досягти цього інноваційні бездимні продукти, у розробку яких за останні 10 років компанія інвестувала більше 8 млрд доларів.

Під час горіння сигарети виділяється 7 000 небезпечних речовин і канцерогенів, що можуть бути причинами розвитку онкології, серцево-судинних захворювань тощо. Тому основні інвестиції компанія спрямовує в розвиток і дослідження продукції зі зниженим ризиком. Завдяки цьому вже 12,7 млн курців у всьому світі відмовилися від сигарет на користь системи для нагрівання тютюну. Її аерозоль містить до 95% менше шкідливих речовин порівняно із сигаретним димом.*

* Важлива інформація: Це не означає зниження ризику на 95%. Використання IQOS не виключає усіх ризиків. «95% менше» означає середнє зниження рівня низки шкідливих хімічних речовин (крім нікотину) порівняно з димом еталонної сигарети.

Боротьба з відходами

Співробітники компанії щороку долучаються до акції «Всесвітній день прибирання».

На підприємстві в Харкові повторно використовують до 91% промислових відходів. Компанія зменшує кількість спожитого в побутових потребах пластику (пластикові пакети, одноразові стаканчики, пластиковий посуд тощо).  У найближчих планах — досягнення Zero Landfill ("нуль відходів на полігон").

Філіп Морріс в Україні:

Компанія Philip Morris International Inc. (PMI) – перша тютюнова компанія, яка трансформує свій бізнес, щоб досягнути стратегічної мети - заміни сигарет на бездимні продукти в інтересах повнолітніх споживачів, які інакше продовжували б курити, суспільства, компанії та своїх акціонерів. PMI – провідна міжнародна тютюнова компанія, що займається виробництвом і продажем сигарет, бездимних продуктів та електронних пристроїв і аксесуарів,  а також інших нікотиновмісних продуктів. PMI будує свою стратегію, спираючись на нову категорію бездимних продуктів, які, хоча і не є абсолютно нешкідливими, являють собою набагато кращу альтернативу, ніж продовження куріння. Завдяки можливості використовувати різні сфери науки при розробці продуктів, найсучаснішу виробничу базу і наукові обґрунтування, PMI прагне забезпечити відповідність своїх бездимних продуктів перевагам повнолітніх споживачів і строгим нормативним вимогам.

Крім того, PMI вивела систему електричного нагрівання тютюну IQOS і тютюновмісні стіки до неї на ринок США за допомогою ексклюзивної ліцензійної угоди з Altria Group, Inc. після отримання дозволу від Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA). Асортимент бездимних продуктів PMI під брендом IQOS включає категорію тютюну для нагрівання і системи для електричного нагрівання тютюну. За оцінками PMI, станом на 30 вересня 2020 року, близько 16,4 млн повнолітніх курців по всьому світі перейшли на використання IQOS і відмовилися від сигарет. Сьогодні IQOS продається в найбільших містах або по всій території 61 ринку. Додаткову інформацію можна отримати на веб-сторінках PMI: https://www.pmi.com/https://www.pmiscience.com/.

ПрАТ «Філіп Морріс Україна» спільно з ТОВ «Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юшн» є афілійованими компаніями Philip Morris International (PMI). З 1994 року PMI інвестувала більше 698 млн доларів США у виробництво та дистрибуцію сигарет і комерціалізацію в Україні продукції зі зниженим ризиком. У 2016 році Україна стала сьомим ринком, на якому Філіп Морріс запустив IQOS, революційний продукт, який діє на базі інноваційної технології нагрівання тютюну. Сума податків та зборів, сплачених афілійованими компаніями PMI в бюджет України на всіх рівнях у 2020 році, дорівнювала 23,5 млрд грн. Обидві афілійовані  компанії забезпечують роботою до 1300 осіб в Україні.

Офіційні постачальники послуг