Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Планується припинення дії Угоди про уникнення подвійного оподаткування між Україною та білоруссю

Верховною Радою України 05.10.2022 зареєстрований законопроект № 0170 «Про припинення дії Угоди між Урядом України й урядом республіки білорусь про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків стосовно податків на доходи та майно».

Як зазначається у повідомленні на офіційному вебсайті Уряду, припинення дії зазначеної Угоди прискорить згортання економічних і фінансових зв’язків з білоруссю як державою-союзницею росії в повномасштабній війні проти України.

Так, міжнародні угоди про уникнення подвійного оподаткування дають можливість резидентам держав-учасниць застосовувати передбачені ними пільги та особливості при справлянні визначених такою угодою податків щодо майна, доходів.

Угода про уникнення подвійного оподаткування між Україною та білоруссю поширює свою дію на податок на прибуток (доходи) підприємств і організацій, прибутковий податок з громадян (для України), а також на податок на доходи та прибуток юридичних осіб, прибутковий податок з громадян, податок на нерухоме майно (для білорусі).

У разі прийняття Законопроекту Верховною Радою України та завершення усіх процесів щодо припинення зазначеної Угоди між Україною та білоруссю, резиденти цих держав не матимуть пільгових умов оподаткування, що надавалися Угодою, не зможуть здійснювати зарахування сплачених в іншій державі-учасниці податків з метою усунення подвійного оподаткування. Також, Україна буде звільнена від взятих на себе зобов’язань щодо обміну податковою інформацією з білоруссю.

Нагадаємо, що 08.06.2022 набрав чинності Закон України від 22.05.2022 № 2277-IX про денонсацію Угоди між Урядом України та урядом російської федерації про уникнення подвійного оподаткування. Така Угода припинить свою дію для України 01.01.2023.

Якщо у Вас виникли запитання щодо функціонування Вашого бізнесу в період воєнного стану, будь ласка, звертайтеся до спеціалістів GOLAW, і ми надамо кваліфіковану юридичну допомогу.

Офіційні постачальники послуг