Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Партнер GOLAW Ірина Кальницька виступила на ‘11 Щорічній міжнародній конференції з оподаткування в Центральній та Східній Європі’

Партнер GOLAW Ірина Кальницька виступила під час «11 Щорічної міжнародної конференції з оподаткування в Центральній та Східній Європі» (англ. -11th Аnnual Іnternational Taxation in CEE), яка відбулася 3-4 грудня у форматі онлайн.  Захід був присвячений останнім змінам у сферах податкового планування,  обов’язкового  звітування щодо операцій компаній, принципах трансфертного ціноутворення, а також обговоренню практичних кейсів  оподаткування у Центральній та Східній Європі.

Тема виступу Ірини - «Податкова реформа в Україні 2020: імплементація плану BEPS». Спікер приділила увагу деяким змінам за Законом 466-IX (більша частина якого націлена на імплементацію основних заходів плану BEPS), та їх наслідків для іноземного бізнесу, що працює в Україні.

Зокрема, Ірина розповіла про нові правила оподаткування нерезидентів, які значно ускладнюють присутність останніх в Україні без постійного представництва. Так, спікер порекомендувала нерезидентам вже зараз звернути увагу на наступні зміни: 1) з 1 липня 2021 року дозволено проводити податкові перевірки нерезидентів, які здійснюють свою комерційну діяльність через постійні представництва в Україні; 2) до 1 січня 2021 року нерезиденти, які працюють в Україні (в тому числі через постійні представництва) зобов’язані стати на облік  в податкових органах України.

Ірина також пояснила зміни у застосуванні пільг з податку на репатріацію за міжнародними конвенціями про уникнення подвійного оподаткування та запровадження ‘критерію основної мети’. ‘В деяких випадках  платник податків має довести, що основою метою транзакції не є ухилення від оподаткування, інакше доведеться платити податок за ставкою 15%’, - прокоментувала Ірина.

Офіційні постачальники послуг