Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Новий закон щодо COVID-19: Зміни до процесуальних кодексів

02 квітня 2020 року набули чинності зміни до  процесуальних кодексів, внесені для попередження негативних наслідків поширення COVID-19 в Україні.
Що нового
Відтепер в усіх справах, які розглядаються господарськими, адміністративними та загальними судами в Україні:
  • протягом всього часу офіційно встановленого карантину учасники справи можуть приймати участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (в той же час, не визначається процедура проведення таких засідань, технічні вимоги до обладнання тощо);
  • більшість процесуальних строків, встановлених законом, продовжуються на час тривалості офіційно встановленого карантину (зокрема, строки оскарження судових рішень, на зміну позовних вимог, судового розгляду справ);
  • в тих випадках, де процесуальні строки встановлює суд, такі строки не можуть бути меншими за строк тривалості офіційно встановленого карантину (тільки в господарських та адміністративних судах).
Крім того, на строк офіційно встановленого карантину було продовжено строки позовної давності, як загальні, так і спеціальні.

Наслідки

Зміни покликані подолати існуючі труднощі в роботі судів та забезпечити реалізацію процесуальних прав учасниками судових проваджень в період карантину, встановленого для запобігання  поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Інші новини, огляд законодавчих ініціатив щодо COVID-19 та інша інформація доступні у Довідковому центрі щодо коронавірусу, який надає доступ до інформаційних ресурсів, повідомлень про законодавчі зміни в різних країнах, а також до контактних осіб в наших офісах, які можуть відповісти на додаткові питання.

Офіційні постачальники послуг