Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Найбільший мобільний оператор України розповів про свої досягнення за 23 роки роботи

23 роки тому пролунав перший дзвінок у мережі «Київстар». За час своєї діяльності телеком оператор залучив понад 5,4 мільярди доларів інвестицій у телеком галузь України та сплатив до держбюджету податків і зборів на загальну суму 70 мільярдів грн.

9 грудня 1997 року вважається днем народження найбільшого телеком оператора України — «Київстар». За 23 роки роботи оператор став ініціатором багатьох позитивних змін як для клієнтів, так і для ринка телекомунікацій.

У 1998 році «Київстар» першим серед телеком-операторів України розпочав надавати послугу коротких текстових повідомлень sms. У 1999 році першим запровадив послугу мобільного доступу в інтернет — WAP. У 2015 році Київстар першим скасував помегабайтну тарифікацію інтернет трафіку. А в 2018 і 2020 роках з власної ініціативи передав державі частину свого діапазону 1800 МГц і 900 МГц. Завдяки цьому відбувся конкурс на частоти 4G і три мобільні оператори розпочали надавати послуги швидкісної передачі даних за новою технологією. Київстар надає послуги 4G на території, де проживає 85% мешканців України і планує в наступному році збільшити покриття до 95%.

У 2001 році «Київстар» обслуговував 1 мільйон абонентів, а зараз майже 27 мільйонів абонентів мобільного та фіксованого зв’язку.

Мережа «Київстар» починалась із 12 базових станцій, які працювали тільки у місті Києві. Сучасна мережа компанії – це понад 38 тисяч базових станцій та 45 тисяч кілометрів волоконно-оптичних ліній. Інформаційно-аналітичні системи компанії щодня моніторять понад 1000 показників продуктивності мережі, щоб абоненти отримували послуги зв’язку високої якості.

Розвинена телеком інфраструктура – основа технологічного лідерства компанії. Київстар надає такі послуги як Big Data, IoТ, хмарні технології, MobileID, мобільні фінансові сервіси, E-Health,  цифрове телебачення та фіксований інтернет та конвергентні послуги, та ін.

Київстар - лідер корпоративної соціальної відповідальності. Оператор співпрацює з Національною поліцією України у розшуку дітей за допомогою SMS-оповіщень, разом із «Українською біржою благодійності» започаткував проєкт SMS-благодійності «Дитяча надія», запровадив платформу з онлайн уроками з нових мобільних технологій для літніх людей. Під час пандемії COVID-19 Київстар надав абонентам безкоштовних послуг зв’язку на суму  50 млн гривень, а також виділив 30 млн грн для закупівлі апаратів штучної вентиляції легень, захисних костюмів для медиків, тощо.

Протягом 2020 року Київстар визнано найкращим роботодавцем України, найдорожчим національним брендом, телеком-оператором року, найбільшим платником податків у телеком галузі та лідером соціальної відповідальності. Соціальний проєкт  Київстар "Смартфон для батьків" отримав найпрестижнішу мыжнародну нагороду в галузі комунікацій - European Excellence Awards.

Офіційні постачальники послуг