Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Нам тут жити: десять інженерно-саперних груп отримали спорядження для розмінування

В рамках ініціативи від Київстар та фонду «Повернись живим» передано пікапи із додатковими комплектами зимової гуми та необхідне спорядження . Допомогу цього разу отримали сапери 250 центру інженерної підтримки. Вартість майна становить понад 10 мільйонів гривень.

Наразі на підтримку саперів акумульовано 170 млн грн. В компанії зазначили, що проєкт з розмінування є дуже важливою гуманітарною ініціативою, адже сучасне саперне оснащення та нові пікапи, які отримують військові, убезпечують життя захисників, які займаються розмінуванням і прискорюють звільнення території України та її акваторій від небезпечного для людей спадку війни та окупації. В межах проєкту 106 саперних груп вже отримали допомогу. Загальна сума допомоги від Київстар складає понад 59 мільйонів грн.*

«Сапери Сил підтримки ЗСУ від лютого 2022-го обстежили й очистили від мін, нерозірваних снарядів більше 17 тисяч гектарів тільки сільськогосподарських угідь. Вони розміновують деокуповані Харківщину і Херсонщину, Миколаївщину і Київщину. А також працюють на передовій по всій лінію фронту. Отримані за проєктом «Нам тут жити» пікапи, обладнання й інструменти не тільки допомагають їм щоденно виконувати завдання, а й уже не раз рятували життя», — говорить Вікторія Дворецька, керівниця інструкторського відділу Фонду «Повернись живим».

До проєкту долучилась мережа мультимаркетів «Аврора», зібравши 10 млн грн завдяки донатам на касах магазинів у рамках проєкту «Збережемо майбутнє зараз». Відвідувачі магазинів купували магніти і тубуси зі звільненими херсонськими кришками, 100% коштів із продажу яких було залучено до проєкту.

Восени в рамках проєкту інші двадцять інженерно-саперних груп цієї ж військової частини Сил підтримки ЗСУ отримали пікапи, обладнання, а також сім модульних вибухозахисних костюмів.

«Нам тут жити» — спільна ініціатива мобільного оператора та фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим» за партнерської підтримки групи 1+1 media. 100% зібраних коштів будуть спрямованні на закупівлю екіпірування, обладнання та транспорту для саперів ЗСУ. Спільний збір стартував у травні 2023 року і триватиме до досягнення цільової суми збору. Кожен небайдужий може зробити свій внесок та відправити донат на сайті проєкту.


*З яких прямий благодійний внесок Київстар грн - 31,5 мільйона грн та понад 27 мільйонів грн перераховано завдяки підключенням Суперсили Допомога ЗСУ та внескам від співробітників.

Офіційні постачальники послуг