Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

На Вінниччині впроваджують систему розумного обліку газу

Розумний облік газу (Smart gas metering) стає доступний мешканцям Вінницької області. Система дозволяє спростити та зробити більш ефективною взаємодію між державою, операторами ГРМ, постачальниками газу та споживачами.

Проєкт запущено у співпраці Vodafone з постачальником обладнання «БТК-Центр Комплект» та оператором газорозподільчої системи у Вінницькій області ТОВ «Газпостачсервіс». На Вінниччині застосовуються smart лічильники газу Pietro Fiorentini, які працюватимуть на базі NB-IoT мережі Vodafone і використовуватимуться для автоматизованої передачі даних про споживання газу до центральної системи обліку.

Використання розумних лічильників спрощує процес моніторингу та виставлення рахунків, знижує ризик помилок, зменшує витрати на обслуговування та підвищує енергоефективність.     Розумний облік газу дозволяє аналізувати та прогнозувати споживання газу, планувати фінанси та необхідні ресурси.

Нова система дозволить зменшити навантаження на сервісно-абонентські служби. Важливою є також можливість дистанційного моніторингу споживання заміськими чи орендними домоволодіннями та дистанційна діагностика у випадку проблем.

Пристрої на технології NB-IoT споживають дуже мало енергії, що дозволяє їм працювати від батареї протягом кількох років без необхідності частих замін.

Оператор газорозподільчої системи у Вінницькій області ТОВ «Газпостачсервіс» отримає доступ до web-кабінету з інформацією щодо комерційного використання газу, зручний інструмент для планування та аналітики, а також можливість автоматичного завантаження даних у свої інформаційні бази та системи.

Технологія NB-IoT забезпечує надійний зв'язок навіть у важкодоступних місцях, навіть таких як підвали або підземні паркінги. Мережа, спроєктрована спеціально для Інтернету речей, підтримує велику кількість одночасно підключених пристроїв, що робить цю технологію ідеальною для масового розгортання, як у міських умовах, так і на великих промислових об'єктах.

NB-IoT мережа Vodafone працює на частоті 1800 МГц і забезпечує високу якість покриття. Підприємства, зацікавлені у використанні мережі NB-IoT від Vodafone, можуть відвідати http://www.vodafone.ua/nb-iot-news, щоб отримати детальну інформацію.

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтесь:

Vodafone

 

Пресслужба

 

press@vodafone.ua

Про Vodafone

Vodafone – одна з найбільших світових телекомунікаційних компаній, що надає широкий спектр послуг, зокрема мобільний голосовий зв'язок, передачу даних, обмін повідомленнями, фіксований інтернет і кабельне телебачення. Оператор працює в 15 країнах та має партнерські угоди з операторами 45 країн. Станом на 20 червня 2024 року Vodafone надає послуги понад 330 мільйонам абонентів мобільного зв'язку і 21 мільйону користувачів фіксованого інтернету, 17 мільйонам користувачів ТВ-послуг, об’єднує понад 187 мільйонів IoT пристроїв і платформ та надає послуги на базі технології 5G у одній з найбільших в Європі 5G мереж у 8 країнах. Більш детальна інформація на сторінці: www.vodafone.com.

Vodafone Україна – провідна українська телеком компанія, що надає послуги швидкісного інтернету 3G і 4G, фіксованого зв’язку та інтернету. Інвестиції Vodafone у період активного будівництва мереж швидкісного в 2015 – 1 кварталі 2024 року досягли 43 млрд грн. Рекордні інвестиції дозволили забезпечити технологічне лідерство й розвивати нові технологічні послуги – Інтернет речей (IoT), технології та рішення для Smart City, аналітика великих даних, хмарні сервіси. В Україні послугами Vodafone користуються 15,8 млн клієнтів. З грудня 2019 року Vodafone Україна входить до складу NEQSOL Holding.

Про NEQSOL Holding

NEQSOL Holding – це диверсифікована група компаній, що працюють в енергетичній, телекомунікаційній, високотехнологічній і будівельній галузях.

Група компаній працює у Нідерландах, Великій Британії, США, Туреччині, Азербайджані, Україні, Грузії, Казахстані та ОАЕ.

Наприкінці 2020 року у зв'язку з планами щодо подальшого розвитку бізнесу в Україні холдинг відкрив представництво в Україні.

 

Офіційні постачальники послуг