Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Мімікрія під іноземців: INTEGRITES захистила інтереси італійського виробника сільськогосподарської техніки в АМКУ

Практика антимонопольного та конкурентного права INTEGRITES захистила інтереси Dominoni Srl, італійського виробника та експортера сільськогосподарської техніки, в Антимонопольному комітеті України (АМКУ). Суть справи полягала в появі на українському ринку сільськогосподарської техніки із позначкою «аналог Dominoni», яку реалізував інший виробник за значно нижчою ціною. Зовнішньо вона була схожа на італійську продукцію, але технічні характеристики суттєво відрізнялись від оригіналу.

Ретельно проаналізувавши ринок та зібравши доказову базу, команда INTEGRITES звернулась до АМКУ щодо порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. На засіданні від 5 листопада 2020 року АМКУ схвалив обов’язкові для розгляду рекомендації для виробника так званих «аналогів» та фактично зобов’язав його припинити недобросовісну практику.

Рішення АМКУ сприятиме відновленню справедливої конкуренції, адже мімікрування продукції українських виробників під іноземну – це тренд останніх років, особливо на ринках товарів широкого вжитку. Що стосується доволі вартісної сільськогосподарської техніки (20-30 тис. доларів США за одиницю), то цей випадок є одним із перших у практиці АМКУ.

Сергій Шершун, партнер та керівник практики антимонопольного та конкурентного права INTEGRITES: «У цій справі ми захищаємо не лише репутацію клієнта, але і відстоюємо інтереси чесних українських виробників сільськогосптехніки, які не намагаються імітувати дорожчу іноземну продукцію, а чесно розвивають бренд у своїй ціновій категорії. Більш того, тут задіяні й інтереси фермерів, які повинні точно знати, за що вони платять“.

Над справою працювала команда практики антимонопольного та конкурентного права INTEGRITES під керівництвом партнера Сергія Шершуна. До її складу увійшли адвокат Микола Бойчук та юрист практики Орест Туркевич.

Dominoni Srl – італійський виробник сільськогосподарської техніки (кукурудзяних жаток), який експортує 90% своєї продукції до Європи, Америки, Африки та Японії.

Офіційні постачальники послуг