Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Лібералізація регулювання щодо обігу лікарських препаратів на основі канабісу в Україні

Квітень 2021 р. – Україна зробила крок до лібералізації регулювання щодо обігу деяких лікарських препаратів на основі канабісу. Зокрема, Кабінет Міністрів легалізував:

- Набілон (синтетичний канабіноїд, що імітує дію ТГК); та

- Набіксімол (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та каннабідіолу).

Обіг психотропних речовин Дронабінол, Набілон та Набіксімолс допускається лише у формі лікарських засобів (рецептурних) або у формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення таких лікарських засобів.

Нагадаємо, наразі в Україні заборонено використання канабісу у медичній практиці. Водночас, канабіс дозволено використовувати, за умови отримання відповідної ліцензії, при (i) проведенні судової експертизи; (ii) здійсненнї оперативно-розшукових заходів; (iii) у наукових та навчальних цілях (якщо такі цілі санкціоновано законом); та (iv) вирощуванні і використанні рослин з низьким рівнем ТГК (0,08%), лише для промислових цілей, а не у медичній практиці.

Слід зауважити, що у 2020 році, відповідно до результатів загальнонаціонального опитування громадської думки, українці висловились на підтримку легалізації медичного канабісу. Крім того, протягом останніх 6 місяців в українському парламенті було зареєстровано чотири альтернативні законопроекти щодо легалізації медичного канабісу.

Ми будемо інформувати Вас про будь-які оновлення.

За більш детальною інформацією звертайтеся, будь ласка, до юриста Дарини Ущапівської, daryna.ushchapivska@kinstellar.com.

Офіційні постачальники послуг