Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Київстар знову визнаний одним із кращих роботодавців України

У 2021 році рейтинг HR-менеджерів очолила Оксана Олійник – директорка із персоналу та розвитку організації Київстар. А телеком оператор посів друге місце серед кращих роботодавців України. Такі дані були отримані у результаті традиційного дослідження delo.ua і опубліковані в журналі «ТОП-100. Рейтинги найбільших».

Рейтинг формувався на основі аналізу політики розвитку різноманітності та інклюзивності компаній, рівня оплати праці, лояльності працівників, системи кар'єрного зростання та підходів до розвитку персоналу, а також загальної ціннісної пропозиції на ринку праці. Учасників оцінювали експертне журі (60%) та редакційна колегія (40%). До рейтингу увійшли міжнародні компанії, які спеціалізуються на пошуку та оцінці топ-менеджерів і консалтингові компанії, що працюють у сфері управління людськими ресурсами. Цього року в рейтингу взяли участь 200  компаній-роботодавців та стільки ж HRD.

«Нам довелося швидко адаптуватися до умов коронакризи,  однак Київстар як роботодавець гідно прийняв виклик. За короткий час нам вдалося трансформувати HR-команду для впровадження інновацій, автоматизації бізнес-процесів, і, як наслідок, впровадження нової моделі роботи, коментує Оксана Олійник.«Для нас, як для відповідального роботодавця пріоритетом є турбота про команду, яка в Київстар також поширюється на сім'ї працівників. Ми орієнтуємося на захист від Covid-19, підтримку фізичного та ментального здоров'я, навчання та розвиток, а також підтримку командного духу, що особливо важливо в умовах віддаленої роботи».

Нова гібридна модель роботи розроблена в компанії на основі запитів працівників і тенденцій ринку праці. Компанія регулярно проводить опитування співробітників, метою яких є визначення настрою і потреб людей. Результати опитувань показують, що рівень залучення співробітників складає 80%, а показник  eNPS за останній рік виріс вдвічі.

Київстар спрямовує чимало зусиль на  боротьбу з Covid-19. Страхування працівників, можливість застрахувати родичів за корпоративним договором, організація вакцинації в офісах (станом на жовтень 1940 осіб вакциновані, з яких 1851 співробітник вже отримав 2 дози вакцини), підтримка працівників та членів їх сімей, які захворіли (закуплено 15 кисневих концентратів, проведення тестування), профілактичні заходи щодо запобігання поширенню хвороби.

В умовах віддаленої роботи актуальним стало питання підтримки балансу між особистим життям і роботою. Телеком оператор розробив комплексну програму забезпечення добробуту співробітників – проект «Крутософія». Програма охоплює наступні сфери: фізичне та психічне здоров'я; баланс між особистим життям і роботою; сім'я, дозвілля та хобі; відносини з іншими; фінансова обізнаність.

Київстар – відповідальний роботодавець, що переймається проблемами на ринку праці. З 2019 року компанія реалізує проект Returnship, метою якого є привернення уваги до питання вікової дискримінації роботодавців щодо кандидатів на роботу. Returnship – це програма стажування для досвідчених фахівців, які через тривалу перерву в стажі не можуть повернутися до кар'єри або відчувають труднощі зі зміною напрямку роботи. У 2021 році програма розширилася, крім 4-місячного стажування, компанія проводить 3-тижневе навчання з «повернення до професії».

Офіційні постачальники послуг