Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Київстар запустив 4G на частотах 900 МГц у всіх областях України

Київстар запустив 4G інтернет у діапазоні 900 МГц у Донецькій та Луганській області, де нещодавно завершив рефармінг – перерозподіл частот між операторами та переналаштування обладнання. Таким чином, 4G у діапазоні 900 МГц працює вже у всіх областях України. Це завершення першого важливого етапу розширення покриття швидкісного інтернету в сільській місцевості, який було розпочато в червні 2020 року.

«Будівництво 4G в маленьких селах – найважливіший інструмент, щоб подолати цифровий розрив в Україні. Щоб це стало можливим, Київстар добровільно відмовився від частини своїх частот, які потім були розділені між іншими операторами для запуску LTE у діапазоні 900 МГц. Завдяки цьому швидкісний інтернет сьогодні починає працювати у маленьких та віддалених селищах. В тому числі там, де живе лише по 50-100 осіб», – коментує Олександр Комаров, президент Київстар.

4G від Київстар у Донецькій та Луганській областях сьогодні отримали ще 84 тисячі людей, які живуть у 90 невеликих містечках або селищах. Загалом швидкісний мобільний інтернет від Київстар вже працює майже у 14 тисячах містах та селах, де живе 85% населення України. Половина з них отримали 4G саме у 2020 році. У планах компанії до липня 2022 року забезпечити швидкісним мобільним інтернетом щонайменше 90% населення країни.

Пришвидшити розгортання національної 4G-мережі у сільській місцевості вдалося завдяки використанню частот 900 МГц, які мають більший радіус покриття порівняно з частотами 1800 МГц та 2600 МГц. Цьому передували 2 роки кропіткої роботи за участі всіх мобільних операторів, регулятора, Мінцифри та інших державних органів.

Також з початку 2020 року Київстар вклав у будівництво мережі 4,3 млрд гривень, збільшивши інвестиції на 22%, у порівнянні з минулим роком. За останні  5 років  витрати компанії, в тому числі в розвиток 3G та 4G в Україні, перевищили 28 млрд грн.

Офіційні постачальники послуг