Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Київстар, Vodafone Україна та lifecell розширили мережу 4G у київському метро

Тепер мобільним інтернетом четвертого покоління можна скористатися ще на  6 станціях київського метро та у тунелях між ними: Університет, Театральна, Контрактова та Поштова площі, Майдан Незалежності та Золоті Ворота. Всього ж 4G зараз працює на 15 станціях із  46 підземних.

Запуск 4G у метро відбувається поетапно. До кінця серпня мобільні оператори разом з партнером – компанією Huawei – планують запустити 4G ще на 7 станціях: Хрещатик, Площа Льва Толстого,  Олімпійська, Палац Україна та Палац спорту, Кловська та Печерська. А всі станції метро – до кінця цього року.

За даними операторів, з моменту запуску 4G на перших станція, разом абоненти використали більше 50 терабайтів мобільного інтернету. Цікаво, що цього обсягу трафіку вистачить, наприклад, на 7 років безперервного перегляду відео у HD-якості.

Нагадаємо, що 4G на першій станції метро – Академмістечко – Київстар, Vodafone Україна та lifecell  запустили у березні, а ще на 8-ми станціях у липні. Для роботи 4G в «підземці» оператори використовують спільне обладнання, але власні частоти у відповідно до ліценцій.  Частоти використовуються у двох діапазонах: 1800 МГц та 2600 МГц, що дозволяє забезпечити кращу якість та швидкість мобільного інтернету.

Офіційні постачальники послуг