Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Київстар включив 4G зв’язок ще у 496 населених пунктах

Оператор забезпечив  можливістю доступу до швидкісного мобільного інтернету 79% населення

Київстар збільшив покриття мережі 4G в 11 областях України, де підключив до ще 496 населених пунктів. Завдяки цьому ще 300 тисяч мешканців України отримали можливість користуватись швидкісним мобільним інтернетом. Зокрема в Хмельницькій області  до 4G зв’язку підключено селища Чернелівка, Новоселиця, Наркевичі, у Львівській  – селища Боршевичі, Добростани, Букова, на Волині – Торчин, Любешів, Велимче, у Вінницькій області – Війтівка, Соколівка, Терешки та ін

На сьогодні мережа 4G національного телеком оператора охоплює понад 11 тисяч населених пунктах, де проживає майже 79% населення України.

З часу запуску оператором 4G зв’язку в квітні 2018 року, послугами за новою технологією вже скористалось  понад 10 мільйонів абонентів. За цей період обсяги використання мобільного інтернету в мережі Київстар зросли з 325 до 649 Петабайтів.  У середньому, кожен абонент мережі 4G використовує по 8 Гб трафіку на місяць,що майже у чотири рази більше, ніж у мережі 3G.  

Технологія LTE (4G) відрізняється більш високою швидкістю передачі даних. Тому все більше абонентів переходять на новий стандарт зв’язку. Так,  вже 7,8 млн абонентів Київстар замінили SIM-картки на USIM, які потрібні для роботи в мережі 4G. До речі, зробити це абоненти можуть самостійно. Для цього потрібно лише придбати відповідний стартовий пакет, або замовити USIM-картку на сайті Київстар.

Для розвитку в Україні  3G і 4G Київстар інвестував більше 25 млрд грн. Компанія забезпечує найвищу середню швидкість мобільного інтернету серед інших мереж України. Це підтверджують дані за 2018 і 2019 роки міжнародних компаній Ookla та nPerf, які аналізують роботу мобільних мереж по всьому світу. Так, за останній рік середня швидкість мобільного інтернету в 4G мережі Київстар була 27,7 Мб/с.

В умовах, коли робота та спілкування відбуваються у «дистанційному» режимі, доступ до швидкісного мобільного інтернету набуває особливе значення. Так, з допомогою мобільного інтернету абоненти Київстар можуть отримувати безкоштовні консультації лікарів через застосунок «Доктор онлайн». Бізнес-абоненти -  організовувати віддалені офіси, проводити зустрічі онлайн, віддалено працювати з документами та корпоративною поштою. Для школярів платформа Київстар ТБ надає доступ до телеканалів, що транслюватимуть навчальні уроки в рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн». Також абоненти можуть  користуватись освітніми інтернет-ресурсами Prometheus та Wikipedia без сплати за мегабайти.

Щоб допомогти країні якнайшвидше подолати епідемію коронавірусу, Київстар на час дії карантину надав нетарифікований доступ до багатьох послуг, як от нарахування коштів у роумінгу, бонуси на мобільні рахунки медичним працівникам, доступ до сайтів та телефонів гарячих ліній з профілактики розповсюдження коронавірусу, та ін. Також Київстар виділяє 30 млн грн благодійних коштів, які будуть направлені на придбання апаратів штучної вентиляції легень, моніторів контроля стану тяжкохворих, захисні матеріали для медиків, тощо.

Офіційні постачальники послуг