Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Київстар розширює 4G у популярних туристичних місцях

Київстар забезпечив швидкісний мобільний інтернет на озері Синевир, на схилах гори Говерла та у багатьох інших популярних туристичних місцях України.

Лише у липні на озері Синевир було більше 9000 абонентів Київстар, які скористалися 4G.  Разом вони витратили 7700 гігабайтів трафіку. Цього обсягу трафіку вистачить, наприклад, щоб 7 місяців безперервно дивитися відео у високій якості. Середня швидкість мобільного інтернету тут була понад 20 Мбіт/c.

Також у липні на схилах Говерли швидкісним інтернетом скористалося 6500 абонентів Київстар, які витратили разом 1300 гігабайтів. Щоб 4G став доступний тут, мобільний оператор встановив базову станцію на висоті 1280 метрів. Вона працює на частотах 1800 МГц, що дозволило забезпечити середню швидкість інтернету понад 40 Мбіт/c.

Серед інших популярних у туристів куточків України, де Київстар вже запустив 4G: Асканія-Нова на Херсонщині, Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» на острові Хортиця,  Національний дендрологічний парк «Софіївка» у місті Умань, Хотинська та Аккерманська фортеці.

Розширення 4G у цих та інших туристичних місцях – один із кроків для підтримки внутрішнього туризму в Україні. Це є частиною меморандуму про співпрацю, який підписали національний мобільний оператор та Державне агентство розвитку туризму. Серед інших кроків, про які домовилися сторони: сприяння поширенню цифрової грамотності населення, дослідження туристичних маршрутів та поширення інформації щодо туристичних можливостей в Україні.

Нагадаємо, що для забезпечення якісного мобільного інтернету Київстар вже встановив найбільшу кількість базових станцій з 4G – майже 13 тисяч. Та запустив швидкісний інтернет майже у 14 тисячах населених пунктів. Також в планах компанії до липня 2022 року надавати доступу до 4G для 90% населення України.

Офіційні постачальники послуг