Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Київстар покращує якість 4G усередині приміщень

Київстар почав системно використовувати частоти 900 МГц для покращення покриття 4G інтернету не лише в селах, але й в містах. Протягом квітня та травня швидкісний інтернет на нових частотах запрацював у Вінниці, Житомирі, Кременчуці, Кривому Розі, Маріуполі та Миколаєві.

«Проєкт LTE900 дав значний поштовх для розширення мережі в маленьких містечках та селах, де раніше у людей не було швидкісного інтернету. За останній рік жителі тисячі таких населених пунктів отримали 4G від Київстар і ми вже бачимо, як швидко зростає використання там інтернету, зменшується цифровий розрив з містами. LTE900 має  значний потенціал розвитку щонайменше наступні декілька років. В першу чергу для запуску 4G у віддалених, складнодоступних селах та на автодорогах. Але також для покращення роботи мережі там, де нею одночасно вже користуються десятки тисяч клієнтів» – розповів Василій Пантов, директор з планування та управління якістю мереж Київстар.

Завдяки використанню частот 900 МГц у містах Київстар вдалося покращити якість сигналу в приміщеннях. Адже перевага цього діапазону не лише у більшому радіусі покриття, а й в тому, що сигнал на низьких частотах краще проникає через стіни споруд, у порівнянні з сигналом на високих частотах.

Як показує статистика, завдяки цій інновації:

  • 4G покриття всередині будівель зросло на 5-10 відсоткових пунктів;
  • 4G трафік зріс у середньому приблизно на 7%;
  • індекс задоволеності абонентів за результатами опитування також покращився на 1-2 відсоткових пунктів.

Впровадження низькочастотного 4G покриття в містах є поширеною практикою в багатьох країнах, таких як: Німеччина, Великобританія, Нідерланди, Швеція тощо. Тому до кінця року Київстар планує збільшити кількість міст з покриттям 900 МГц.

Це один із багатьох технологічних проєктів Київстар, які направлені на покращення якості мережі та забезпечення кращого сервісу для абонентів. Серед інших: агрегація частот, технології MIMO4x4 та Massive MIMO, VoLTE тощо. В цілому 4G мережа Київстар працює майже в 15 тисячах міст та сіл України, де проживає понад 87% населення країни.

Офіційні постачальники послуг