Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Київстар інвестує понад ₴250 млн в енергонезалежність «Домашнього Інтернету» та впроваджує GPON

Найбільший інтернет-провайдер України за кількістю абонентів Київстар продовжує убезпечувати послугу «Домашній Інтернет» на випадок відключень електроенергії. Протягом 2023 року компанія інвестувала понад 200 млн грн у забезпечення «Домашнього Інтернету» джерелами безперебійного живлення. До кінця лютого 2024 року інвестує ще додатково 50–70 млн грн. Також провайдер продовжує активно запускати інтернет за технологію GPON у різних містах України. 

Співробітники Київстар почали підключати мережу «Домашнього Інтернету» до джерел безперебійного живлення (далі – ДБЖ) ще в жовтні 2022 року та продовжать цю роботу,  аби забезпечити 700 тис. абонентів доступом до інтернету навіть за умов відключення електроживлення. Завдяки цій модернізації мережа «Домашнього Інтернету» зможе працювати за відсутності енергоживлення  до 5-ти годин.

Загалом користувачі послуги будуть забезпечені обладнанням для безперебійної роботи в 44 містах України. Всього ж провайдер планує «охопити» понад 22,3 тис. адрес, де будуть встановлені ДБЖ. Для цього по всій Україні працюють 180 фахівців, які залучені до процесу встановлення, перевірки та тестування обладнання.

Також Київстар наприкінці 2023 року почав підключати інтернет за технологією GPON. У 2024 році компанія планує здійснити часткову модернізацію та заміну наявних технологій на GPON у деяких містах. Така технологія підключення є більш енергоощадною.

«В умовах коротко- та середньострокових відключень GPON може довше забезпечувати споживача доступом до інтернету, в тому числі й завдяки тому, що ми вибудовуємо лінії від базових станцій, на яких встановлені пересувні дизель-генератори. І допоки у нас буде людський ресурс і змога подавати паливо та комплектуючі, забезпечуючи роботу генератора на базовій станції, у користувачів, підключених за GPON-технологією, буде зберігатись інтернет-сигнал», – прокоментував керівник департаменту фіксованого зв’язку Сергій Сухорук.

Офіційні постачальники послуг