Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Київщина першою в Україні створить єдину базу геопросторових даних для розвитку туризму

Київщина стане пілотною областю, де розпочнеться робота над створенням унікальної бази геопросторових даних природних, історичних, культурних, бізнес-об’єктів. Над її розробкою працюватимуть експерти Міністерства аграрної політики та продовольства України, Київської обласної державної адміністрації, телеком-оператора Vodafone Україна, Всеукраїнської асоціації громад, громадських організацій "Всеукраїнська ініціатива" і "Український гірськолижний клуб".

Партнери задекларували відповідні наміри 20 липня під час підписання меморандуму. Ініціатива дозволить ефективніше працювати над розвитком сільських територій регіону, у тому числі, у сфері підвищення їх туристичної привабливості. Відтак якісні геопросторові дані сприятимуть продуктивній співпраці в цьому напрямі між представниками центральної, обласної і місцевої влади, а також громадського сектору і бізнесу.

«Київщина першою в Україні почне використовувати геопросторове планування в роботі над комплексним розвитком туризму. Це дозволить нам створити нові туристичні продукти, популяризувати нашу історичну й культурну спадщину, сформувати позитивний імідж агробрендів, а також вивести на новий рівень гастротуризм у регіоні. Очікуємо, що використання цифрових технологій допоможе нам швидше розвивати регіон і, як наслідок, збільшувати потоки туристів на територію нашої області», - прокоментувала заступниця голови Київської облдержадміністрації Тетяна Щербак за результатами зустрічі.

За словами заступника генерального директора Vodafone Україна, регіон Центр, Андрія Большакова: «З 2015 року Vodafone розвиває туристичну цифрову інфраструктуру в Україні в рамках власного соціального проєкту Find&Follow. З 2020 року паралельно з будівництвом 4G у діапазоні 900 МГц у сільській місцевості ми розширили проєкт напрямком зеленого туризму – Village Routes. Наразі цифрові туристичні маршрути покривають майже всю територію України, зокрема велику кількість маршрутів розроблено саме для Київської області спільно з Київською обласною адміністрацією. Ми готові розширювати напрямки співпраці та і надалі сприяти розвитку туристичного потенціалу Київщини».

Офіційні постачальники послуг