Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Kinstellar консультує “Автомагістраль-Південь” у зв’язку з підготовкою першої в Україні приватної пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства щодо проєкту будівництва автомобільної дороги Краковець-Львів-Броди-Рівне

Kinstellar консультує “Автомагістраль-Південь” у зв’язку з підготовкою першої в Україні приватної пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства щодо проєкту будівництва автомобільної дороги Краковець-Львів-Броди-Рівне

Березень 2021 р. — Kinstellar консультує одну з провідних українських компаній у галузі дорожнього будівництва “Автомагістраль-Південь” (АМП) у зв’язку з підготовкою першої приватної пропозиції щодо будівництва та обслуговування автомагістралі Краковець-Львів-Броди-Рівне довжиною 300 км на умовах державно-приватного партнерства (ДПП) відповідно до нового законодавства України про державно-приватне партнерство та концесію.

Меморандум про співпрацю, підготовлений командою Kinstellar, було підписано 11 березня 2021 року у Києві АМП та Державним агентством автомобільних доріг України (Укравтодор) за участю Прем’єр-міністра України пана Дениса Шмигаля. За умовами меморандуму AMП власними силами підготує пропозицію, включаючи техніко-економічне обґрунтування та фінансову модель ДПП або концесії на будівництво та експлуатацію магістралі. Kinstellar виступить юридичним радником АМП при підготовці техніко-економічного обґрунтування проєкту.

Законодавством України про державно-приватне партнерство та концесії передбачено право держави залучати інвесторів до підготовки проєктів ДПП. Цей інструмент призначений для прискорення підготовки проєктів ДПП без використання бюджетних коштів, та зберігаючи при цьому конкурентний підхід до закупівель в рамках ДПП. Законом про державно-приватне партнерство та підзаконними актами передбачена компенсація інвестору витрат на розробку пропозиції та техніко-економічного обґрунтування у разі, якщо інвестор не стане переможцем в тендері з відбору приватного партнера для проєкту ДПП.

Прем’єр-міністр Шмигаль зазначив: "Використання механізму державно-приватного партнерства дасть змогу активніше залучати інвестиції у розбудову якісної дорожньої мережі в Україні. Це продовження реалізації найбільш масштабної та комплексної за всю історію незалежності України програми Президента Велике будівництво.

Підготовка та переговори щодо меморандуму між АМП та Укравтодором здійснювалися під керівництвом Даніеля Білака, старшого радника, та Олега Матюші, радника та голови практики Kinstellar в Україні з питань інфраструктури, будівництва та нерухомості. Пан Білак, який взяв участь у церемонії підписання меморандуму, зазначив: "Як сказав Прем’єр-міністр, цей проєкт може стати зразковим для всіх інших дорожніх проєктів ДПП в Україні, і Kinstellar охоче підтримуватиме нашого клієнта у цьому надзвичайно важливому для економічного розвитку України та залучення інвестицій проєкті."

За більш детальною інформацією звертайтеся до Даніеля Білака, daniel.bilak@kinstellar.com, та Олега Матюші, oleg.matiusha@kinstellar.com.

Офіційні постачальники послуг