Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

ITW Systems висловлює підтримку американському бізнесу у зв’язку з заворушеннями в США

В американо-українській  компанії  ITW Systems висловили підтримку американському бізнесу у зв’язку з заворушеннями в США, зазначивши, що стурбовані подіями, які відбуваються в США та які, в  тому числі, впливають на тамтешній бізнес. Про це йдеться на Facebook сторінці компанії, а також у коментарі засновника ITW Systems Олександра Лопатіна, який наразі перебуває в Бостоні, журналістам телеканалу Україна.

«Ми в ITW Systems в цей непростий час висловлюємо слова солідарності та підтримки американському народу і бізнесу, який, окрім впливу епідемії, тепер має подолати ще один виклик.  Вболіваємо за якомога швидшу стабілізацію ситуації в США, підтримуємо виключно мирні форми протестів за рівні права, та віримо у беззаперечне верховенство права і демократії. Водночас, ми також висловлюємо підтримку більшості американських поліцейських та нацгвардійців, які щодня ризикують своїм життям, забезпечуючи спокій і безпеку громадян», - зазначив засновник ITW Systems.

Олександр також припускає, що заворушення, на жаль, можуть призвести до ще більшої кількості банкрутств, додаткових збитків страхових компаній у зв'язку з позовами щодо компенсації вартості майна, втраченого у результаті погромів та мародерства. На жаль, це також ляже додатковим податковим навантаженням на громадян, оскільки вандалізму  піддана велика кількість муніципальних об'єктів і власності міст (поліцейські авто та відділки, будівлі судів та міської влади).

«Деякі власники маленьких магазинчиків і ресторанів виходять на захист свого бізнесу, дехто навіть зі зброєю. В основному ж, власники бізнесів просто вивозять цінні товари, і забивають вітрини та двері. Незважаючи на послаблення карантинних заходів, багато бізнесів вирішили почекати з відкриттям, поки не пройде хвиля заворушень, інші - працюють, але закриваються до настання темряви. Для бізнесу, також, як і в випадку з заходами під час карантину, головне - це безпека і здоров'я співробітників. Все можна повернути і відновити, крім людського життя», - зазначив під час розмови із журналістами Олександр Лопатін.

Також Олександр наголосив на діях американської поліції, які навіть у ставленні до паліїв, мародерів та грабіжників залишаються спрямованими на максимальне стримування і непровокування натовпу, уникнення травм та смертей з обох сторін.

«Поліція і навіть постраждалі власники бізнесів ставляться з розумінням, проявляють солідарність і підтримують мирні протести, до яких грабежі та погроми не мають ніякого відношення.  Те, що сталося в Міннеаполісі з Джорджом Флойдом – це, безумовно, трагедія і винні мають і, я впевнений, будуть покарані, а один з основоположних принципів американської демократії - верховенство права і закону - буде дотриманий», - зазначив Олександр Лопатін.

Свобода слова, право на волевиявлення і мирні зібрання гарантовані американцям конституцією, чим люди і скористалися, щоб висловити свій протест проти кричущих випадків необгрунтованого застосування сили деякими представниками поліції. Ці американці приєдналися до мирних маршів протесту, які проходять вулицями багатьох міст Америки. Однак, ці протести  ніяк не відноситься до мародерів, злодіїв і вбивць, які дочекавшись темряви, виходять на вулиці міст і чинять заворушення і погроми. Олександр Лопатін відмітив, що, по крайній мірі, деякі з цих заворушень мають ознаки скоординованих і запланованим дій, де учасники погромів великими організованими групами навіть перетинають кордони штатів.

На жаль, і в Америці періодично проявляються випадки поліцейської жорстокості і насильства. На жаль, періодично реалізація конституційних прав на вільні зібрання та мітинги переростає в зіткнення з поліцією, вандалізм та інші правопорушення. Напевно, частіше, ніж цього хотілося б суспільству. Але це засуджується більшістю американського суспільства і не є політикою держави. У будь-якому випадку, це виняток із правил, а не системна проблема. Те, що відбувається - це, на жаль, одна з негативних сторін демократичної системи. Проте, як сказав свого часу  Вінстон Черчилль: "Демократія - це найгірша форма правління державою, якщо не брати до уваги всі інші, і нічого кращого досі людство не придумало".

Офіційні постачальники послуг