Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Історичний прецедент: Sayenko Kharenko вдалося обґрунтувати 0 % демпінгової маржі для ПрАТ «Стальканат» в антидемпінговому адміністративному перегляді, який проводився в США

Sayenko Kharenko та Appleton Luff (Washington DC) успішно представили ПрАТ «Стальканат» в антидемпінговому адміністративному перегляді щодо імпорту дроту, який проводився Департаментом торгівлі (Department of Commerce (DOC)). Федерація роботодавців України також підтримувала позицію ПрАТ «Стальканат» під час перегляду. Зокрема, за результатами перегляду Департамент торгівлі визнав унікальні виклики для експорту з України під час повномасштабної війни з боку росії та добросовісну цінову політику ПрАТ «Сталькант». Як наслідок, було застосовано ставку 0 % (тобто відсутність демпінгу) (замість 19,03 %, які були застосовані за результатами базового розслідування).

Цей перегляд є унікальним для України, оскільки це перший в історії випадок, коли за результатами перегляду було розраховано 0 % демпінгової маржі.

Наразі США застосовує вісім антидемпінгових заходів до імпорту різних товарів походженням з України, розмір яких значно варіюється від 23 % до 237,9 %. Деякі з цих заходів застосовуються з 1994 р.

Наголошуємо, що під час огляду торгової політики в СОТ, який відбувся у 2022 році, Україна запитала, чи можливо скасувати всі чинні антидемпінгові заходи через війну, яка призвела до суттєвої зміни обставин в Україні. США повідомили, що автоматичного скасування антидемпінгових заходів не буде. Разом із цим, зацікавлені сторони можуть вимагати ініціювання перегляду у зв’язку зі зміною обставин. Зазначений вище успішний приклад ПрАТ «Стальканат» свідчить про готовність США переглядати антидемпінгові заходи для українських виробників. Відповідно, зараз найкращий момент для ініціювання перегляду антидемпінгових заходів.

Команда Sayenko Kharenko складалася з партнера Анжели Махінової та юриста  Олександри Сандул.

Офіційні постачальники послуг