Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Intellias передає понад півмільйона гривень українській армії

Intellias передає понад півмільйона гривень українській армії

22 лютого 2022 року, Україна

В компанії Intellias зібрали майже 600 тисяч гривень на потреби українських військових. На ці кошти благодійний фонд «Повернись живим» придбає й передасть на фронт квадрокоптери, які ще називають “очима української армії”.    

Збір 16 лютого ініціював Тарас Гончар, Graphic Designer в Intellias. Кошти збирали на внутрішній платформі для благодійних внесків — IntelliShare, яку запустили минулого року. Cпеціалісти й спеціалістки переказували внутрішню корпоративну валюту або свої робочі години, які відразу конвертуються в гривневий еквівалент. Таким чином, менш, ніж за три робочі дні, співробітники компанії пожертвували майже 400 000 грн. За словами Тараса, колеги дуже швидко відреагували і підтримали ініціативу, адже «це проєкт, який потрібен всім нам прямо зараз». Також він відзначає проактивну позицію компанії. До збору коштів долучились засновники Intellias, пожертвувавши 200 000 грн.  

«Ми є патріотами України, і як відповідальний бізнес, допомагаємо нашій державі. Intellias співпрацює з різними волонтерськими організаціями і регулярно підтримує українську армію. Ми вже провели онлайн тренінг з надання домедичної допомоги. Наразі доопрацьовується Military leave package, що передбачатиме фінансову та іншу підтримку спеціалістів та спеціалісток Intellias, які планують мобілізуватися», — говорить СЕО та співзасновник Intellias Віталій Седлер.  

Компанія Intellias обрала Фонд «Повернись живим» не випадково. Це — найбільший в Україні фонд допомоги армії. З 2014 року він забезпечує всі військові підрозділи в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) тепловізорами та нічною оптикою, мобільними комплексами спостереження, безпілотниками та іншою високоточною технікою. Організація навчає військових за 4 інструкторськими напрямами, розробляє аналітику в оборонній сфері, реалізовує проєкти зі спортивної реабілітації ветеранів та розвитку ветеранського бізнесу.  

У Фонді зазначають, що наразі квадрокоптери на вагу золота в кожному підрозділі на передовій, де вже є підготовленні екіпажі з пілотами. Кожен їх виліт дає безцінну інформацію розвідці та командирам. Вартість одного квадрокоптера на сьогоднішній день складає 50 тисяч гривень. 

«У 2014-му році ми говорили: "Армії потрібні очі!", і передавали військовим тепловізори та прилади нічного бачення. У 2022-му році армії все ще потрібні очі, але вже інші – "повітряні". Це безпілотники тактичного рівня, для рот та батальйонів, які дозволяють проводити детальну розвідку на відстань 5-7 км вглиб переднього краю оборони противника. Так, це не військова техніка, але вона відносно дешева, масова, проста в опануванні та вирішує потреби сьогодення. Ми вдячні компанії Intellias за підтримку та допомогу захисникам України! Завдяки вам врятовано чиїсь життя», – говорить директор фонду «Повернись живим» Тарас Чмут і додає, що для армії важливі і інші "очі" – наземні, але вже дистанційні мобільні комплекси спостереження, які розгортаються на позиціях та дозволяють безпечно спостерігати за лінією фронту, не підставляючи солдат під вогонь снайперів чи кулеметів. І коптери і наземні мобільні комплекси команда Фонду постійно передає для всіх бригад та батальйонів на сході України. 


Про Intellias 

Intellias – одна з найбільших українських ІТ компаній, яка об’єднує понад 2500 спеціалістів. Розробницькі центри компанії розташовані в Україні (Львів, Київ, Одеса, Харків, Івано-Франківськ, Дніпро), Польщі (Краків) та Сербії (Новий Сад). Також Intellias представлений у Німеччині, Ізраїлі, США, Саудівській Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратах. Компанія займається розробкою комплексного програмного забезпечення та наданням професійних сервісів, спеціалізуючись на автомобільній галузі, навігаційних системах, фінансових та телекомунікаційних технологіях. Технологічними продуктами, які розробляють інженери Intellias, користуються понад 2 млрд. людей. Багато років поспіль Intellias є одним із найкращих ІТ роботодавців за версією DOU – найбільшої ІТ спільноти в Україні. Крім того, компанія вже двічі отримувала таке ж звання від Forbes Ukraine.

Офіційні постачальники послуг