Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

INTEGRITES відстояла арбітражне рішення на користь ДП «Укрхімтрансаміак» у спорі проти «Тольяттіазот»

INTEGRITES успішно представила інтереси українського ДП «Укрхімтрансаміак», одного з найбільших операторів аміакопроводу в світі, в судовому провадженні щодо оспорювання арбітражного рішення МКАС при ТПП України. Цим рішенням МКАС змінив тариф у довгостроковому контракті з російським хімічним гігантом «Тольяттіазот» щодо транзиту аміаку через територію України.

Рік тому команді практики міжнародного арбітражу INTEGRITES вдалося домогтися винесення безпрецедентного арбітражного рішення про перегляд тарифу на транзит, якого вимагав клієнт. Юристи практики також допомогли клієнту домогтися відхилення всіх зустрічних позовних вимог опонента, економічний ефект яких перевищував 180 млн доларів США.

В кінці 2019 року ПАТ «Тольяттіазот» звернулося до українських судів із заявою про скасування вказаного рішення МКАС. Команді INTEGRITES вдалося переконати Київський апеляційний суд у тому, що підстав для скасування рішення МКАС немає. Ухвалою від 2 березня 2020 року Київський апеляційний суд відмовив у задоволенні заяви «Тольяттіазот». Вже 3 вересня 2020 року Верховний Суд своїм рішенням залишив апеляційну скаргу «Тольяттіазот» без задоволення, а рішення Київського апеляційного суду – без змін.

«Тарифний спір між українським ДП «Укрхімтрансаміак» і російським ПАТ «Тольяттіазот», в якому поставив крапку Верховний Суд, тривав з кінця 2016 року. І арбітражний, і судовий його етапи були неординарними і складними. Нашій команді вдалося відбити всі аргументи опонента щодо  скасування рішення МКАС: від нібито порушень арбітражної угоди до нібито порушення публічного порядку України. Українські суди погодилися з нашою позицією і встановили, що немає жодних підстав, аби скасувати рішення МКАС. Відтак з 18 березня 2019 року до відповідних послуг за контрактом застосовується новий тариф, встановлений рішенням МКАС», – прокоментувала партнер INTEGRITES Олена Перепелинська.

Офіційні постачальники послуг