Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

INTEGRITES уклала угоду про pro bono співпрацю з Міністерством у справах ветеранів України та Інститутом доступного житла

12 січня 2023 року INTEGRITES, Міністерство у справах ветеранів України та Інститут доступного житла* (США) підписали угоду про співпрацю, мета якої – об’єднати зусилля задля створення житла для ветеранів війни та їхніх сімей. Захід став логічним продовженням експертного партнерства INTEGRITES та Інституту доступного житла (ІДЖ) у рамках Ініціативи житлозабезпечення України, заснованої влітку 2022 року.

Учасники угоди зобов’язалися координувати дії для будівництва у Київській області пілотного житлового комплексу для ветеранів війни орієнтовно на 1700 квартир із супутньою інфраструктурою та центром реабілітації.

INTEGRITES та Інститут доступного житла на доброчинній основі сприятимуть залученню до проєкту міжнародних фінансових установ та інших спонсорів. Вони консультуватимуть щодо концепції, управлінських та проєктних рішень щодо забудови з тим, аби збудований об’єкт містив у собі всі складові добробуту громади.

INTEGRITES та ІДЖ також розроблять механізм, що дозволить монетизувати права ветеранів на житло через субсидування орендних та іпотечних виплат для пілотного проєкту та поза його межами. Фахівці усіх сторін переконані, що сталим цей механізм зроблять загальнонаціональні стандарти із достатньою автономією впровадження в об’єднаннях територіальних громад.

Олег Загнітко, партнер INTEGRITES: «Почесно і водночас відповідально брати участь у розвиткові інституцій, в яких є тяглість обороноздатності країни. Ветерани подають моральний взірець решті суспільства щодо захисту України, тож гідні умови життя для них та їхніх рідних є не лише відплатою за службу, але й засадою виховання майбутніх захисників.»

Юлія Лапутіна, міністр у справах ветеранів України: «Забезпечення житлом ветеранів, а також членів родин загиблих Захисників і Захисниць, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, було і залишається пріоритетною програмою Мінветеранів. Крім того, це один з головних напрямків майбутньої системи переходу від військової кар'єри до цивільного життя. Тому ми активно взаємодіємо з іншими міністерствами, відомствами, нашими міжнародними партнерами над ефективним механізмом першочергового надання житла цим категоріям осіб. Я вдячна нашим партнерам за підтримку та активну участь у ветеранських проєктах.»

Девід Сміт, виконавчий директор Інституту доступного житла (США): «Ми як Ініціатива Житлозабезпечення України маємо за честь отримати довіру Міністерства у справах ветеранів та допомогти йому у забезпеченні якісних домівок та послуг ветеранам, які повертаються зі служби. Ветерани та їхні родини – це герої, які заслуговують на максимум наших зусиль.»

*Інститут доступного житла (Affordable Housing Institute, Бостон, штат Массачусетс, США) – це некомерційна консалтингова організація, яка займається поліпшенням екосистем доступного житла в усьому світі

Офіційні постачальники послуг