Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

INTEGRITES презентувала Climate Change Task Force на Українському Енергетичному Форумі 2021

INTEGRITES презентувала Climate Change Task Force на Українському Енергетичному Форумі 2021

INTEGRITES виступила партнером XII Українського Енергетичного Форуму*, де презентувала Climate Change Task Force, що забезпечує комплексну юридичну підтримку проєктів з декарбонізації та енергоефективності бізнесу.

Створення Climate Change Task Force є логічною відповіддю на виклики, які ставить перед клієнтами фірми перехід на зелене виробництво. Команда складається з 6 партнерів та 25 юристів. Task Force супроводжує проєкти, що стосуються будівництва потужностей для виробництва енергії з відновлюваних джерел, акумулюючих та маневруючих потужностей, виробництва зеленого водню, торгівлі зеленою електроенергією, а також розробки та адвокації регуляторної бази, яка зможе поліпшити умови для реалізації цих проєктів.

Керуючий партнер INTEGRITES Олексій Фелів виступив модератором сесії на тему «Реформа ринку електроенергії: забезпечення прибутковості та прозорості». Учасники сесії обговорили основні тенденції ринку та запровадження платформи для укладання двосторонніх договорів на купівлю та продаж електроенергії, а також визначили рішення, що допоможуть уникати боргових криз. Спікери наголосили на тому, що необхідними є активна діяльність європейських компаній на українському ринку, створення єдиної клірингової системи, встановлення економічно обґрунтованого ціноутворення, а також відшкодування PSO на рівні cобівартості електроенергії.  Вони також запропонували рішення для достатнього фінансування діяльності «Гарантованого покупця», серед яких – випуск ОВДП.

Олексій Фелів також узяв участь у двох панельних дискусіях на теми ВДЕ. Під час панелі «Подальший розвиток відновлюваних джерел енергії» йшлося про перспективи для інвесторів в Україні, а також плани щодо захисту інвестицій в сектор у майбутньому. Олексій наголосив, що 40% товарів українського виробництва експортуються до ЄС, і головним рушієм декарбонізації бізнесу та української економіки в цілому стане передбачений європейською Green Deal вуглецевий механізм коригування імпорту, що впливатиме на діяльність приватного бізнесу. Він підкреслив важливість запровадження сертифікатів походження, що не вимагає значних вкладень, однак створить передумови для торгівлі електроенергією, виробленої з відновлюваних джерел. Також, на думку Олексія, майбутнім буде будівництво ВДЕ проектів на основі корпоративних PPA.

Ключовими питаннями в дискусії на тему «Розкриття потенціалу наземних та прибережних вітрових електростанцій» стали інновації, що сприятимуть розвитку галузі в Україні, державні квоти для електроенергії з ВЕС та роль України в Європейській стратегії офшорної відновлюваної енергетики. Олексій Фелів пояснив, що складнощі фінансування проектів були зумовлені питаннями оплати зеленого тарифу, та зазначив, що подальший розвиток вітрової енергетики можливий і без останнього. На прикладі проєктів клієнтів INTEGRITES, EuroCape/Total Eren та Emergy (раніше – NBT), він пояснив, що девелопери можуть претендувати на фінансування від банків за умови якісного структурування проєктів.

Олексій Фелів, керуючий партнер INTEGRITES: «ВДЕ можуть конкурувати на рівні з іншими видами генерації, зокрема вугільною. Для цього ми маємо сприятливе географічне положення та достатнє ресурсне забезпечення.  Водночас зараз ринок знаходиться у стані турбулентності. Щоб вирішити проблеми галузі, необхідно працювати над передбачуваністю цін, вирішувати питання дисбалансів на ринку електроенергії та поступово відмовлятися від домінування тарифоутворення. Це допоможе рухатися до ринкових механізмів на основі європейського досвіду та створити сприятливі умови для розвитку сектору».

*Український Енергетичний Форум 2021, що відбувся 14-16 липня 2021 року в Києві, зібрав представників державного сектору України, а також провідних національних та міжнародних компаній зі сфери енергетики. Організатори взяли за мету обговорити стратегії енергетичної політики нового українського уряду, роль ЄС та Європейської енергетичної спільноти у розвитку українського енергетичного ринку, виявити можливості для співпраці та розвитку бізнесу, а також обговорити специфічні проблеми реалізації проєктів у галузі. В заході, що відбувся в КВЦ «Парковий» у Києві і транслювався онлайн, взяли участь понад 500 делегатів з більш як 45 країн та 200 компаній. Організатор Українського Енергетичного Форуму – Adam Smith Conferences.

Офіційні постачальники послуг