Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

INTEGRITES презентує pro bono серію довідників з оподаткування українців, що переїхали за кордон через війну

INTEGRITES опублікувала електронні довідники з питань оподаткування українців, які переїхали за кордон через війну. Двомовний продукт, який на благочинній основі розробила практика податкового та митного права, охоплює п’ять юрисдикцій з найбільшою кількістю зареєстрованих українських біженців – Німеччину, Польщу, Словаччину, Чехію та Іспанію.

Команда на чолі з партнером Вікторією Фоменко та старшим юристом Віталієм Лабадіним як керівником проекту здійснила комплексне дослідження податкового законодавства в цих юрисдикціях і проаналізувала наслідки, з якими можуть зіткнутися українські біженці з точки зору податків. Довідники висвітлюють особливості податкового резидентства, ризики подвійного оподаткування, особливості податку на прибуток та реєстрації в державних органах. Також команда фірми виконала переклад англомовних версій довідників українською мовою.

Юристи з Heuking Kühn Lüer Wojtek (Німеччина), DZP (Польща), CREDIS Law (Словаччина), PRK Partners (Чеська Республіка) та Garrigues (Іспанія) долучилися до проєкту, надавши додаткові частини щодо оподаткування у відповідних юрисдикціях до розділів, які розробила команда INTEGRITES, або надавши коментарі та правки до цих розділів. Усі фірми також узяли участь у проєкті на безоплатній основі.

Переглянути довідники англійською та українською мовами можна за посиланням:

Податки для українців після переїзду за кордон

Вікторія Фоменко, керівник практики податкового та митного права: «Проєкт має особливе значення для нашої команди, оскільки ми ділимося знаннями зі співвітчизниками – людьми та компаніями, які переживають найтяжче випробування у своєму житті та потребують первинної юридичної допомоги. Ця ініціатива є нашим способом її надати, і ми надзвичайно вдячні колегам з іноземних фірм за їхній внесок і підтримку, які зробили цей проєкт можливим».

Офіційні постачальники послуг