Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

INTEGRITES перемагає в арбітражі стосовно розірвання договору у зв’язку з істотною зміною обставин

INTEGRITES представила інтереси компанії, що займається орендою залізничних вагонів в Україні (входить до складу найбільшого авіаційного холдингу в Центральній та Східній Європі), в арбітражі МКАС при ТПП України стосовно перегляду тарифу за договором довгострокової оренди залізничних вагонів та стосовно розірвання цього договору.

Після укладення договору в 2019 році середня ціна оренди на ринку значно знизилася (внаслідок економічної кризи, спричиненої пандемією COVID-19). Це зробило фіксовану ціну оренди за договором надзвичайно збитковою для клієнта. Війна в 2022 році ще кардинальніше змінила загальну ситуацію на ринку.

INTEGRITES вдалося переконати арбітражний суд, що відповідні ринкові потрясіння становили істотну зміну обставин, яка вимагала розірвання договору. Це дійсно унікальне досягнення, оскільки приклади успішного посилання на істотну зміну обставин є надзвичайно рідкісними в українській практиці.

До команди проєкту увійшли партнер і керівник практики міжнародного арбітражу Олена Перепелинська, партнер Сергій Уваров, радник Кристина Хріпкова та старший юрист Дарина Васильєва.

Офіційні постачальники послуг